Педофили се правят на деца в платформи за игри

0
Педофили се правят на деца в платформи за игри
Педофили се правят на деца в платформи за игри Видео: NOVA

Те изпращат съобщения, за да достигнат до жертвите си

Педофили намират жертвите си в платформи за игри. За това алармират от „Център за безопасен интернет”. Престъпниците се правят на деца и изпращат съобщения.

Играят с тях, правейки се на деца, защото платформите позволяват да комуникираш с някого на случаен принцип. Имахме случай, в който по този начин имахме посегателства над дете”, коментира Антоанета Василева, координатор в "Центъра за безопасен интернет".

През миналата година Центърът е получил и обработил над 46 000 сигнала за вредно съдържание. Над 90% от тях са за сексуална експлоатация.

Първият голям рекорд направихме в първата година на пандемията. Нашият анализ показва, че има ръст на обажданията, защото хората знаят къде да потърсят помощ. Получаваме доста сигнали от международната ни мрежа за посегателства над деца, които са в интернет и са на български сървъри”, коментира още Василева, цитирана от NOVA.

Броят на престъпниците в мрежата расте. „Специално срещу деца се вижда ръст - как те стигат до децата, в кои часови зони. Най-големият ръст за последните три месеца беше по време на коледните празници, защото много повече деца са в мрежата и престъпниците го знаят”, допълни координаторът на „Център за безопасен интернет”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари