Кремъл: Изтичането на информация от Германия показва участието на Запада в конфликта в Украйна

1
Самият запис предполага, че Бундесверът обсъжда по същество и конкретно планове за нанасяне на удари по руска територия, заяви Дмитрий Песков
Самият запис предполага, че Бундесверът обсъжда по същество и конкретно планове за нанасяне на удари по руска територия, заяви Дмитрий Песков Снимка: © РИА Новости / Наталья Селиверстова

Самият запис предполага, че Бундесверът обсъжда по същество и конкретно планове за нанасяне на удари по руска територия, заяви Дмитрий Песков

Кремъл заяви, че съдържанието на изтекъл разговор между германски официални лица за потенциални удари по Крим доказва, че западните държави участват в конфликта в Украйна.

Записът на изтеклите разговори беше публикуван в социалните медии в петък.

Германия заяви, че смята, че записът съдържа "прихванат" разговор в подразделение на военновъздушните сили, но не може да каже дали е бил редактиран или не.

"Самият запис предполага, че Бундесверът обсъжда по същество и конкретно планове за нанасяне на удари по руска територия", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Разговорите "още веднъж подчертават прякото участие на колективния Запад в конфликта в Украйна", каза той, предаде БГНЕС.

Песков говори в момент, когато германският посланик в Русия беше извикан във външното министерство в Москва.

Посланик Александър Граф Ламбсдорф напусна сградата на министерството, без да даде никакъв коментар, съобщиха руските информационни агенции.

Киев отдавна настоява Германия да му предостави ракети "Таурус", които могат да достигат цели на разстояние до 500 км.

Германският канцлер Олаф Шолц досега отказваше да изпрати ракетите, опасявайки се, че това ще доведе до ескалация на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Техасо
    Кремъл бавно/методично/сигурно ще размотае и накрая смачка жалките безлични марионетки на запада. Просто защото те не са легитимни лидери, а елементарни слуги и класата им пъти под тази на кгб-ееца и обкръжението му. В политически, интелектуален, стратегически и всякакъв аспект.. Това е реалността.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари