Кремъл: Агресивността на Полша налага повишено внимание

0
Москва и Минск работят върху концепция за сигурността на Съюзната държава, посочи Дмитрий Песков
Москва и Минск работят върху концепция за сигурността на Съюзната държава, посочи Дмитрий Песков Снимка: ТАСС

Москва и Минск работят върху концепция за сигурността на Съюзната държава, посочи Дмитрий Песков

Агресивността на Полша към Русия и Беларус е повод за повишено внимание, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Агресивността на Полша, враждебното отношение към Беларус и към Руската федерация разбира се налага повишено внимание", каза Песков пред журналисти във връзка с решението на Варшава да разположи военни бригади по източната си граница.

Говорителят на Кремъл посочи, че действията на Полша "предизвикват безпокойство" и че Москва и Минск работят върху концепция за сигурността на Съюзната държава.

Полша разположи по източната си граница над 1000 военнослужещи и военна техника, припомня Ройтерс.

Освен това Варшава заяви, че ще изпрати 500 полицаи, които да подсилят сигурността по границата и да се справят с нарастващия брой нелегални мигранти, както и с рисковете, създавани от присъствието на наемници от "Вагнер".

По-рано днес беларуското министерство на отбраната съобщи, че бойци от руската частна военна компания са започнали да обучават военнослужещи от беларуските специални части, като ученията се провеждат едва на няколко километра от полската граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    daskal
    До 11 - И аз съжалявам, че не си отишъл в Русия, където на всяка крачка щеше да срещаш прекрасни хора, с които да си говориш за изкуство, наука, философия... Престоят ти в САЩ наистина те е сломил и е свел общуването ти до латето и прогнозата за времето. Явно проблемът е в тях. Заеби ги! Тъпаци! Тръгвай към Русия и не губи време!
  • 3
    11
    до 10
    щото няма студентски бригади за Русия... глупако.. защото всички студентски бригади са само за сащ в запада има какво да се смуче, затова някои се бутат да ходят там, но там живота не е по-добре, финансово и икономически може би, но морално и социално не... западняците са крайно глупави и ограничени хора, с безвъзвратно промити мозъци, с тях е трудно да намериш общ език освен ако не обсъждате неща като прогнозата за времето или кое лате макиато в Starbucks е по-хубаво - това с посолен карамел или с бадемов марципан.................................. толкова глупави, плитки и просто устроени хора като западно европейците и американците няма почти никаде - азиатците са по-умни, централно и южно американците са по-умни, африканците са по-умни... такива завършени и кръгли олигфрени като тези в западна европа, сащ, канада, англия и може би австралия и нова зеландия няма никъде другаде.
  • -2
    10
    daskal
    До 8 - И що си "поживял" в САЩ? Що не "поживя" в Русия? Що всички путинофили и децата им живеят, учат и работят в Западна Европа или САЩ? Това ми обяснете, ама без излишно политиканстване!
  • 4
    9
    Sтанко
    Потвърждавайки, че Украйна е терористична държава, която извършва атаки с наши оръжия. Освен това знаехме, още от 2014 г., че нейните въоръжени сили убиха италианския журналист Андреа Рокели и руския му колега Андрей Миронов в Донбас, но убийствата бяха покрити с указания от режимите на Порошенко-Зеленски. Мислихме, че целта е прекратяване на огъня и преговори, за да се избегнат повече жертви и разрушения. Днес е достатъчно да кажеш "прекратяване на огъня" и веднага те обявяват за путинист. Мислихме, че Бахмут е “линията на Мажино” на украинците, а шест месеца по-късно там са изгорели десетки хиляди мъже и безкраен брой куршуми и оръжия. Сега, когато най-мощната армия в Европа, въоръжена от 40 държави от страховитото "разширяващо се НАТО", я загуби, никой вече не говори за нея, сякаш е някакъв малък, незначителен град. Бяхме разбрали, че пролетната украинска контраофанзива за отвоюване на областите Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие и очевидно Крим и след това преговорите за капитулацията на Путин ще започне през пролетта. Надяваме се да започне скоро, защото след 26 дни ще трябва да чакаме лятната контраофанзива. Бяхме разбрали, че Русия ще фалира през пролетта на 2022 г. Сега четем, че Съединените щати рискуват фалит през пролетта на 2023 г. Бяхме чували, че първата жертва на войните е истината. Но може би този път е преувеличено.
  • 3
    8
    до4
    толкова си прост че даже чуждиците си не можеш да напишеш както трябва "miserable" поне да го беше написал "миз'ръбъл" както се произнася ама толкова ти е и криворазбрания анлийски - по-зле от на циганче дето "работи" на летище София и "посреща" чужденците... такова ви е на всичките евро-американски олигофрени криворазбрания идеал за "либертето".. аз поне живях малко в сащ, ти че си пуснал веднъж Cartoon Network на английски през 2004 не те прави по-близко до любимия ти запад.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари