Кредиторите на Гърция спечелиха, а не хората

0
Помощта за Гърция, към която ще се включи и България, е ...
Помощта за Гърция, към която ще се включи и България, е ... Снимка: Канал 3

Помощта за Гърция, към която ще се включи и България, е не толкова за хората, а за кредиторите на Атина. Това коментира зам.-председателят на парламента Янаки Стоилов в предаването "Беновска пита" по повод исканата от малките държави подкрепа за Гърция. Според него грешка на нашите управляващи е била, че по проблема са се изказали по два различни начина и то за два дни. Страната ни е трябвало така да реагира, че да се демонстрира подкрепа без в същото време да й се налага да плаща и лев.

Неизказана битка. Така Стоилов определи усилията за съдебна реформа. "Главният въпрос е за какво да се правят нещата – да се подчинят все още останалите независими магистрати на политическите сили. А вторият момент, свързан с натиска на Брюксел, е да се гарантират определени интереси на големи техни фирми.

Стоилов каза още, че сюжетът, по който се е развила ситуацията около КТБ, е бил в контекста на определени икономически и политическите интереси, каза още Стоилов.

Той каза, че около банката е имало игри, продиктувани от финансово-икономически и политически интереси. Интересно, според него, е че преди да назрее конфликтът, определени хора са си изтеглили парите от там, или са рефинансирали свои кредити. Вторият мотив е чисто политически – това е период на усложняване на обстановката и идеята е била да се срути БСП.

Стоилов отправи сериозна критика към сегашните управляващи като каза, че под лозунга за промени и реформи у нас, всъщност целят да се укрепи статуквото.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари