Красимир Каракачанов: Скърцат колелетата на каручката в парламента!

0
Корнелия Нинова пък отново заяви позицията на червените, че правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи
Корнелия Нинова пък отново заяви позицията на червените, че правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи Видео: БНТ

Вицепремиерът Красимир Каракачанов смята, че в правителството отношенията между коалиционните партньори са прекрасни, но по думите му колелата на каручката в парламента скърцат.

Това стана ясно след срещата му, по негова инициатива, с Корнелия Нинова. Лидерът на БСП пък отново е заяви позицията на червените, че правителството на Бойко Борисов трябва да си ходи, предаде БНТ.

Каракачанов недоумява, защо в края на миналата седмица ГЕРБ, заедно с БСП и ДПС са внесли нов закон за вероизповеданията в Народното събрание, без да го потърсят и информират за това. Напомни, че още през октомври Обединени патриоти са подготвили законопроект за вероизповеданията, който са обсъждали с ГЕРБ. Тази промяна в поведението на коалиционния партньор не го обижда, но все пак заключи.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Отношенията на ниво правителство са прекрасни, аз с премиера Борисов нямам никакви проблеми и той няма с мен, надявам се. Но явно скърцат колелетата на каручката в парламента. Това затвърждава моето убеждение, при положение, че се знае и съм го изпратил октомври месец още, някой да бърза и да вкарва в НС, който всъщност е по предпочитания на ДПС.

Срещата предизвика известно напрежение и в групата на Обединените патриоти. В края на миналата седмица Нинова обяви пред БНТ за предстоящите си разговори с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, по тяхно желание.

Тази сутрин Волен Сидеров публикува остра реакция във Фейсбук. Заяви, че не е упълномощавал никого от Обединените патриоти да преговаря с лидера на опозицията и обяви такива преговори за нелегитимни.

Отмени и днешната среща на парламентарната група. Според Каракачанов Сидеров не е бил добре информиран. Уточни, че не е водил никакви преговори с Нинова, а я е информирал за предстоящи важни законопроекти. Каза, че и премиерът знае за това.

Вицепремиерът Валери Симеонв също е поискал среща с Нинова в четвъртък, за да я запознае с подготвени от НФСБ законопроекти. Подчерта, че такива срещи ще има и с другите парламентарни групи.

Валери Симеонов - вицепремиер: Законопроект на една политическа сила подготвяме, защо да предупреждавам, когото и да било. Нали знаете какво е задължението на всеки народен представител - да подготвя и да внася законопроекти. И там не пише, че той трябва да пита, когото и да било за каквото и да било.

След разговора с Каракачанов Нинова призна, че подобни срещи са полезни. Заяви, че от БСП са готови винаги да говорят с управляващите по четири важни теми - сигурност, демография, здравеопазване и образование. Не отстъпват обаче от искането си за оставка на правителството.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ние смятаме, че това правителство е провал и че трябва да си ходи. Потвърждаваме оставка и той каза - нормално е опозицията на мисли така.

Въпреки че Красимир Каракачанов беше поканил Нинова да се видят на по бира, срещата се проведе в парламента на кафе и вода.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари