Красимир Каракачанов: Едни политици разоръжават армията ни, за да си спасят кожата

0
Те се страхуват да не попаднат в някакви списъци на "едно посолство", каза бившият военен министър
Те се страхуват да не попаднат в някакви списъци на "едно посолство", каза бившият военен министър Снимка: Facebook

Те се страхуват да не попаднат в някакви списъци на "едно посолство", каза бившият военен министър

Не съм спокоен никога, когато подаряваме или унищожаваме нещо, което е на българската армия. Заплахата за нашата сигурност не е в това, че ще дадем 100 БТР-а или че изнасяме оръжия за Украйна. Заплахата за българската национална сигурност, заплахата за българската армия са българските политици и то не само от последното правителство. Това заяви в "Денят започва" по БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"30 години българските политици унищожаваха нашата военна техника - рязаха, продаваха без пари, включително и под външен натиск на държави, които след това станаха наши съюзници, а сега искат помощ."

По думите на Каракачанов сега едни политици, които се страхуват да не попаднат в някакви списъци на "едно посолство" от "едни записи", са готови да разоръжат българската армия окончателно, само за да спасят кожата си.

Обърна се към политиците, които твърдят, че въоръжението, което имаме е старо и ги попита защо тогава украинците го искат, както искат и реакторите ни. Защо толкова слугински сме готови да направим всичко, за да унищожим бойните ни способности?

"Танковете Т-72, които бяха модернизирани по мое време и които ако решат да ги дават, трябва да знаят, че те са по-модерни от руските Т-72. Казвам го за пръв път директно в ефир. Ако някой обяснява, че тези танкове са стари и ще ги дадем, този човек е престъпник", категоричен е бившият министър на отбраната.

Каракачанов подчерта, че е редно каквито и решения да се взимат по отношение на въоръжението, което се предоставя в Украйна, те да се обявяват публично. Според него желанието да се крие информация е породено от факта, че част от въоръжението е необходимо на българската армия.

"Няма оръжие с отпаднала необходимост. Има резерв, който се съхранява и се използва. Боеприпасите, които на жаргон им свършва срокът на годност, може да ги продадеш и с парите, които получиш, си запълваш резерва", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Тоз
    Добре верно ама чадо мое що сега що изхарчи милиарди с торбичката Била сещаш се къде са самолетите от Америка каде са 💰 или 💸. Спрете Един политик има в тая държава Ако него го няма незнам колко още по зле щях ме да бъдем знаеш за кого говоря за ГН Президента.
  • 3
    1
    ники
    Наближават избори щом тоя мазен продажен плъх испълзя от дупката си изрода мръсен а мястото му е в затвора и на този
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари