Красимир Инински: Севда се представи на много високо ниво

2
Русенката е единствената медалистка за България от Световното първенство по бокс в Истанбул
Русенката е единствената медалистка за България от Световното първенство по бокс в Истанбул Снимка: Кадър от Гонг

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави единствената медалистка за България от Световното първенство в Истанбул – състезателката на Боксов клуб „Русе“ Севда Асенова“, предава Русе Медиа.

Възпитаничката на треньора Съби Събев и помощниците му Калоян Димитров и Николай Коев спечели бронзов медал в категория до 48 килограма, като заради контузия не можа да продължи по пътя към златото.

По този начин България отново спечели медал след шампионата през 2018-а в Ню Делхи. Тогава Стойка Кръстева игра финал и взе сребърно отличие при 54-килограмовите.

Поздравявам Севда, представи се на много високо ниво. Радвам се, че спечели този медал, защото го заслужава. Тя положи огромен труд през годините, който ѝ се отплати. Световното първенство бе изключително оспорвано и премина на много високо ниво. Нашите момичета дадоха всичко от себе си. Шампионатът е поредната стъпка към голямата и основна цел – Олимпийските игри в Париж след две години. Видяхме къде са грешките, ще се работи да ги изчистим и да ставаме все по-добри“, коментира Инински.

В понеделник в Армения започва и Европейското първенство за мъже, където България отново ще разчита на медал от Русе. В отбора е състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов , който през февруари стана европейски шампион за мъже до 22 години и спечели Купа „Странджа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари