Красимир Дечев със самостоятелна изложба в Русе

0
Любителите на изобразителното изкуство ще могат да посетят шестата самостоятелната изложба на художника в малката зала на улица "Борисова”
Любителите на изобразителното изкуство ще могат да посетят шестата самостоятелната изложба на художника в малката зала на улица "Борисова”

Красимир Дечев за шести път изненадва русенската публика.

От 8 април, понеделник, до 22 април 2019 в малката зала на ул. "Борисова” № 6 в Русе, любителите на изобразителното изкуство ще могат да посетят шестата самостоятелната изложба на художника Красимир Дечев.

В тридесет и петте творби водещото е отношението на автора към архитектурата и архитектурния пейзаж. Емблематични сгради от Лондон и Будапеща се редуват с русенски къщи и изоставени гари. На техен фон застават магически градски пейзажи, в които комбинацията на отделни архитектурни елементи и колоритната им трактовка, потапят зрителя в един приказен свят.

Представените, в настоящата изложба, картини са материално ехо от емоционалните състояния на автора, породени от докосването му с градската среда и природата.  Чрез умението си да се предаде собственото си вълнение чрез силата на цветовете, той "омагьосва” зрителя. Всяка една творба е отделно цветово търсене и решение. В разнообразието от композиционни и колоритни решения, Красимир Дечев умело борави с пространствените форми и цветните петна, за да постигне хармоничност, завършеност и цялостност на въздействието.

35-те платна се отличават с единното звучене на всички изграждащи ги компоненти, но разположени в обема на залата, те създават помежду си сложна пространствена комуникация - едно ново вторично визуално изживяване.                           

Красимир Дечев е роден в Русе на 14 април 1950. Той започва целенасочените си занимания с изобразително изкуство в началото на 80-те години, въпреки че любовта му към рисуването датира още от неговото детство. От 1992 г. художникът е член на Дружеството на художниците - Русе. Участва в общите изяви на Дружеството, както и в ежегодните салони за изобразително изкуство в Русе. През 2003, 2007, 2010 и 2015 г. реализира и самостоятелни изложби. Негови картини са притежание на частни колекционери в България, Германия, Норвегия и Канада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари