Новият проект на Юлиян Табаков започна с изложба в Русе

2
“Генезис” представя над 70 произведения
“Генезис” представя над 70 произведения Снимка: Художествена галерия в Русе

“Генезис” представя над 70 произведения

В Художествената галерия в Русе беше открита първата изложба от цикъла “Генезис” с над 70 произведения - фотографии, триизмерни пространствени обекти и видео инсталацията “Вакуум” на Юлиян Табаков, информира Дарик радио.

Носителят на "Аскеер" е визуален артист. Син е на диригента Емил Табаков и видео инсталация в изложбата е създадена по произведението на баща му “Към безкрая”, писано в Япония през 80-те години.

Образованието му включва сценография в Национална художествена академия, София, както и изящни изкуства в Лондон. След 2002 г. се установява в Швеция и България, където осъществява сценографски и костюмографски проекти за над 60 театрални и оперни постановки, игрални и документални филми.

Илюстрира детски книги и стихосбирки, режисира художествено-документални филми. Има самостоятелни изложби и участия в колективни представяния в България, Швеция, Чехия, САЩ.

Носител е на награда "Аскеер" за костюмография на спектакъла “Идиот 2012” по Достоевски. Отличен е със "Златен век" за принос в развитието на българската култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари