Красен Станчев: За домакинства и пенсионери инфлацията ще бъде поне 20%

1
По думите му няма разчет на рисковете
По думите му няма разчет на рисковете Снимка: bTV

По думите му няма разчет на рисковете

"От гледна точка на домакинства, особено тези под средна заплата, или от гледна точка на пенсионери инфлацията няма да бъде 10%, тя ще бъде доста повече - поне 20%."

Това каза в предаването „Лице в лице“  по bTV икономистът Красен Станчев.

По думите му няма разчет на рисковете.

„От началото на годината е ясно, че ще се качат някои акцизи, те в България са най-ниските в ЕС, разходът е част на бюджета, предполага, че нещо трябва да се качи. Няма какво да се качи, освен примерно алкохол и тютюневи изделия. Понеже алкохолът е много важен, го оставят настрана, но е ясно от януари месец, че акцизът на тютюневите изделия ще бъде вдигнат. С колко, кога – няма елементарна преценка, но очевидно, че този акциз няма да доведе повече приходи и няма да компенсира онези разходи, които се предвиждат“, заяви икономистът.

По думите му той може да бъде приложен различно към различни търговци и производители.

„И друго – ако бъде приложен веднага, той ще удари целите разчети на всички тези хора, които търгуват с цигари в България. Онова, което трябва да се направи, защото иначе ще има и дела, административни, за загуби и т.н., вероятно този акциз ще започне да действа от 1 януари следващата година“, каза Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари