Красен Кралев: Трябва да изградим 4 стадиона за Световното през 2030 година

0
Има време да се направят още разчети, преди да обявим официално кандидатурата си
Има време да се направят още разчети, преди да обявим официално кандидатурата си

Изключително съм доволен от изминалата година. Това е една от най-успешните ни години.

Това разкри пред БНТ спортният министър Красен Кралев"Имаме много силна вълна от млади български атлети, която е готова да щурмува спортните върхове", добави той.

"Много силно участие имаха спортистите ни тази година. Ще има по-голямо финансиране за художествената гимнастика. Стремим се да увеличим парите за федерациите, които работя добре", увери спортният министър.

"Справихме се много добре с най-голямото предизвикателство - Световното по волейбол. Илиана Раева се справи много добре в художествената гимнастика", категоричен е Красен Кралев.

"Наясно сме, че много трябва да се увеличат парите, когато говорим за Световното първенство по футбол през 2030 година. Последните разчети, които са правени за Световното първенство в Мексико. Инвестицията, която трябва да направят е 3 млрд., а печалбата се очаква да е 14 милиарда. Така чистата печалба ще е 11 млрд", категоричен е той.

"Ние трябва да изградим 4 стадиона с над 40 хиляди души капацитет. Има време да се направят още разчети, преди да обявим официално кандидатурата си", добави министърът на спорта.

Имаме много да наваксаме, колкото и да се инвестира през правителствата на Бойко Борисов, защото 30 години нищо не беше правено в спорта", отсече Красен Кралев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари