Бобокови: Защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?

1
Атанас и Пламен Бобокови излязоха с позиция за тиражираните твърдения
Атанас и Пламен Бобокови излязоха с позиция за тиражираните твърдения Снимка: БГНЕС / архив

Бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови излязоха с позиция за тиражираните твърдения, че са част от Досиетата Пандора

"Във връзка с появилата се късно снощи статия във вестник Труд „Братя Бобокови в Pandora Papers“ и бързото ѝ лавинообразно, стратегически контролирано мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че всъщност новина няма.

Ето и фактите:

Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта, от която е видно следното: кои са крайните собственици, регистрирания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да представлява дружеството А&Р GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по обем и идентичност ще получите и при справка в масивите на българския търговски регистър.

Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и прилага унифицирано европейско законодателство, приложимо и на територията на Република България, като пълноправен член на ЕС.

Въпросното дружество е капиталово дружество за управление на дялове – тоест там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са надлежно декларирани в данъчните ни декларации пред НАП.

Държим да отбележим, че обект на разследване в „Pandora Papers“ са лица, заемащи публични държавни длъжности, които са се обогатили незаконно или са избегнали данъчно облагане.

От всичко казано дотук, за пореден път става ясно, че в дейността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на законност, прозрачност и отчетност. Не става ясно обаче, вече година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари