Крали Марко се разходи на кон в центъра на Русе

3

Актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ направиха забавна и зрелищна акция – покана към русенци

Забавна и зрелищна акцияпокана към русенци направиха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ за премиерата на „КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“. Трупата открива сезона с две премиерни дати – 13 и 20 септември от 19:00 часа в театъра.

В пърформанса в Градската градина се включиха и от Сдружение Ездови клуб „Кентавър – Русе“, подпомагайки кампанията с конете Джеронимо и Вранглер, водени от Марина и Божидара Илиеви.

Крали Марко и Вила Самовила поведоха групата. Конете и ездачите предизвикаха любопитството на русенци. Те спираха и ги разглеждаха, някои даже се снимаха с тях. Обиколката завърши пред Паметника на Свободата и надписа Русе – превърнал се в любимо място на туристите.

„КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“ e спектакъл на Анастасия Събева по една от най-интригуващите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев. Сценограф е Теодор Киряков, костюми Елена Нацариду, композитор Асен Аврамов, хореограф Александър Манджуков.

Участват: Тодор Лазаров, Ивана Керанова, Ивайло Спасимиров, Миглена Везирова, Васил Витанов, Дона Вълова, Мартин Пашов, Евгения Явашева, Димитър Пишев, Мартин Емануилов, Ростислав Панков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Ха,
    Крали Марко ли? Те да ви чуят македонците!
  • 3
    4
    Alèx
    Интересно кой кон ще е следващия или кобила престъпник, изгонена от парламента?
  • 3
    3
    Змей
    Той един разплоден кон се разхожда в общината от няколко години насам
  • 4
    2
    до 1
    Спокойно, всеки велосипедист (включително и аз) си ги тура на оная си работа. Никога няма да спра да минавам с колелото през центъра. Внимателно, разбира се, пазейки пешеходци и най-вече малките деца.
  • 9
    1
    Русенец
    Ще запомня сегашната управа на Русе с това, че по централният площад започна свободно да се движи влакчето, между хората и пейките, но пък забраниха да се карат колелета. И това, докато във всяка бяла държава насърчават велосипедният транспорт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари