Кожни проблеми може да са предвестник на коронавируса

1
Симптомите на коронавируса продължава да изненадват медицинската общност
Симптомите на коронавируса продължава да изненадват медицинската общност

Симптомите на коронавируса продължава да изненадват медицинската общност. Неотдавна британски лекари съобщиха за нов признак, който сигнализира за възможно заразяване с COVID-19, свързан с кожни проблеми, пише Express, цитиран от OFFNews.

СЗО назова най-разпространените симптоми на заразата – повишена температура, отпадналост, суха кашлица, но с нарастването на случаите във Великобритания се увеличават и данните за въздействието на новия вирус върху организма.

Пациентите все по-често съобщават за симптоми, които излизат от пределите на известните категории, свързани със заболяването“, съобщава източникът.

Express информира, че медиците са регистрирали нов симптом на коронавирусната инфекция, който се появява в ранния стадий на заразяването, преди класическите признаци. Този нов симптом са кожните проблеми.

Изданието цитира случая с 49-годишния шотландец Скот Диксън. При него дерматологичните проблеми са се появили две седмици преди типичната клинична картина на COVID-19.

"При мен всичко започна с упорит сърбеж в областта на китката. Веднага си помислих, че е странно - не помня някога да съм имал сърбеж в тази зона. Тогава започна да се развива грипоподобно състояние. Появи се и болезнено главоболие, каквото по-рано не бях изпитвал”, разказва пациентът за опита си от болестта.

Друг случай с подобни проблеми е свързан с обрив при 7-седмично бебе. Майката на детето Тони Роудс обяснила, че преди да бъде открита инфекцията при детето й, то имало обриви на петна по тялото си. Други необичайни симптоми били възпалението на очите и сънливостта.

По този повод британските специалисти призоваха да се обръща внимание на всякакви необичайни симптоми, които не са се срещали по-рано и са доказателство за нарушения във функциите на организма. До появата на типичните симптоми те могат да се окажат сигнал за проникването на инфекцията в инкубационния й период на развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари