Костадин Костадинов: Българските граждани не успяха да разрешат политическата криза

1
Има три варианта за съставяне на правителство, отбеляза лидерът на "Възраждане"
Има три варианта за съставяне на правителство, отбеляза лидерът на "Възраждане"

Има три варианта за съставяне на правителство, отбеляза лидерът на "Възраждане"

"Няма да спрем да работим в посока възстановяване свободата и независимостта на българската държава. Към настоящия момент като че ли българските граждани не можаха да разрешат политическата криза. Не че е невъзможно да има правителство, напротив има даже три варианта."

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в първи коментар след проведените парламентарни избори на 2 април, предаде репортер на БГНЕС.

Костадинов отбеляза, че единият вариант е станал малко вероятен след изявлението на "Продължаваме промяната", че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. “Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евроатлантически формации, могат съвсем спокойно да създадат правителство с мандати, както надхвърлят 130. Но след вчерашното изявление на ПП беше вече елиминирано като вариант”, обясни той.

Той прогнозира и втори вариант включващ ПП-ДБ, БСП, ИТН и ДПС, и трети вариант, включващ ГЕРБ, ДПС ИТН, БСП, но отбеляза, че проблемът според него в този вариант е, че БСП са обявили, че няма да подкрепят ГЕРБ.

Костадинов посочи, че тепърва предстои да видим какви сценарии ще се осъществят, но категорично заяви, че позицията на “Възраждане” е ясна - единствения кабинет, който ще подкрепят, е кабинет с мандат на “Възраждане”.

В настоящата ситуация във формациите на първо или второ място стоят два варианта - да направят правителство и да ги бият техните избиратели, или да не направят правителство и да ги бие американското посолство”, добави Костадинов.

Ако третият мандат бъде връчен на нас, ние ще предложим кабинет”, подчерта той.

Но отбеляза, че е скептичен, че ще бъде съставено правителство.

Секциите, в които “Възраждане” е първа политическа сила, са стотици.”, подчерта лидерът на партията и уточни, че в това число са както секциите в България, така и в чужбина.

Амбицията на “Възраждане” е да поставя българския национален интерес над всичко, и да научим всичко останали политически сили да се съобразяват с него”, каза той.

Радвам се, че успяхме да намалим влиянието на етническата и антиконституционна партия ДПС, която не е партия, а етнополитическа мафия. На тези избори ДПС регистрира спад официално от 2000 гласа, а реално доста повече, защото този спад беше компенсиран от ръста на гласовете им в чужбина. Това, което спасява в момента на практика все още остатъчното влияние на ДПС е Ердоган”, посочи Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” допълни, че не е доволен от бройката на депутатите, които вкарва партията в 49-ото НС, защото "иска “Възраждане” да бъде първа политическа сила".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари