Костадин Ангелов на инспекция в Русе днес

0

Министърът се запозна със създадената от болниците в област Русе организация за работа в условията на трета вълна от COVID-19

Университетска болница „Канев“ увеличи с още осем реанимационните си легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Това стана ясно след срещата между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и изпълняващия длъжността областен управител на област Русе Свилен Иванов. В нея участваха още директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова и ръководителите на лечебните заведения от областта, в т.ч. ДКЦ-та и медицински центрове. Домакин на срещата беше Университетска болница „Канев“. Така общият брой легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона стана 515, като 464 от тях са за неинтензивно лечение. Към момента свободните неинтензивни легла са 117, което е 25% от предвидения капацитет.

Леглата за интензивно лечение в областта са 51, като 31 от тях са в Университетска болница „Медика Русе“, а останалите 20 са в УМБАЛ „Канев“.

49 от тях са заети.

Министърът се запозна и със създадената от болниците в област Русе организация за работа в условията на трета вълна от COVID-19.

От Центъра за спешна медицинска помощ заявиха, че средно на денонощие получават по 90 повиквания, като около 50 от тях са за коронавирус.

Професор Ангелов прогнозира, че ситуацията ще се подобри през следващите няколко седмици, благодарение на увеличаващия се брой ваксинирани българи.

Доставките на „Ремдесевир“ също бяха обсъдени. До края на април се очаква доставка на големи количества ваксини – близо 700 000 дози. Половината ще са иРНК ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук