Достъпът до лечение в Русе става все по-труден!

0
Рязко влошаване на достъпа до здравеопазването прогнозират лекари
Рязко влошаване на достъпа до здравеопазването прогнозират лекари Видео: КИС 13

Съкращават близо 150 легла в болниците в област Русе.

Това предвижда проектът за Национална здравна карта, който се предлага от Министерството на здравеопазването.

Ако се приеме в този вариант, това може да доведе до загуба на университетския статут на двете русенски болници и да създаде реална опасност от фалити на лечебни заведения. По-сериозният проблем е в разпределението на леглата, тъй като се ликвидирали активно работещи, които са необходими за болниците в областта, каза за телевизия КИС 13 председателя на Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов.

Той смята също, че Министерството на здравеопазването е поискало разработването на Областна здравна карта проформа, тъй като вариантът за Русе не е съобразен с нуждите на болниците. Ако документът се приеме в този й вид, това ще се отрази на качеството на здравеопазването, категоричен е още д-р Райчиноов.

Заради орязването на леглата в болниците е изпратено писмо до министерството с настояване Здравната карта да бъде преработена и зададена по окончателния вариант приет от областната комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари