Костадин Ангелов: Има данни за извършено престъпление при изнасянето на медикаменти

0
България е на първо място по употреба на антибиотици в Европейския съюз без лекарско предписание
България е на първо място по употреба на антибиотици в Европейския съюз без лекарско предписание Снимка: БНТ

България е на първо място по употреба на антибиотици в Европейския съюз без лекарско предписание

"По данни на ГДБОП има съмнение за извършено престъпление по линията на изнасянето на медикаменти в моменти, в които има сериозна нужда и недостиг от тях. Ако е извършено престъпление, ще искам да знам кои са фирмите, които са го направили и има ли институции, които са го проспали. Има организирана дейност", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

По думите му интересът на търговците трябва да започне тогава, когато е задоволен последният интерес на българския пациент

"Целта на електронните рецепти е проследяването. Ще създадем ако трябва и законова промяна, за да се направи виртуален склад. Във всеки един момент държавата да може да вижда къде е медикаментът, къде се намира опаковката - в притежател с разрешение за употреба, в търговец на едро, дистрибутор, в аптека. Лекарите ще могат да виждат какво изписват. Сега какво се случва - лекарите изписват лекарства, които са регистрирани, а аптекарите работят с лекарства, които са налични", отбеляза Костадин Ангелов.

Той подчерта, че интересът на търговците трябва да започне тогава, когато е задоволен последният интерес на българския пациент.

"Важен е въпросът кой е този субект или обект, който стои над министрите на здравеопазването и може да ги контролира и съветва", допълни Костадин Ангелов.

Той поясни, че България е на първо място по употреба на антибиотици в Европейския съюз без лекарско предписание, което в бъдеще може да доведе до опасна резистентност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Само минавам
    Това 8-годишно дете беше рекламното момче за COVID ваксината в Израел - той почина от инфаркт ..................................................................... https://thepeoplesvoice.tv/israels-8-year-old-covid-vaccine-poster-boy-dies-suddenly-after-suffering-cardiac-arrest/
  • 1
    9
    Само така!
    Баща завежда дело за 35,6 милиона долара срещу Pfizer заради смъртта на 17-годишния му син от ваксината Компанията „скри факта, че ваксинацията Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 има сериозни възможни рискове, включително, но не само, миокардит, перикардит и смърт,“ се посочва в исковата молба. Хартман каза, че синът му си е сложил инжекцията, за да може да играе хокей, а четири дни по-късно е трябвало да го транспортира до спешното отделение, след като е получил кафяви кръгове около очите, обрив по лицето и болка в дясното рамо. Преглеждайки Шон посмъртно, базираният в Айдахо патолог д-р Райън Коул открива, че надбъбречните му жлези са били засегнати от шипови протеини, получени от ваксината. ....................................................................................... https://www.infowars.com/posts/dad-files-35-6-million-lawsuit-against-pfizer-over-17-year-old-sons-vaccine-death/
  • 2
    8
    До 6:
    Виждам, права си! Наистина си еманацията и квинтесенцията на на тази „най-проста“ нация! Типична представителка!
  • -3
    7
    До пещерняците
    Мале, то пълно с пещерняци в този град. Само те умни, само те разбиращи, само те преценящи. а твърдението, че починалите са само в болниците по своята "научна обоснованост" и "задълбоченост" може а се сравни с идиотизъм. По тази логика може да кажем, че сред починалите няма нито един нероден, а само родени хора умираха. Естествено е, е тежките случаи влизаха в болница. И то в момент когато нямаше предвидено лечение, опитваше се.
  • 0
    6
    Нищо ново
    Като най-проста нация, каквато сме, имаме и най-много антиваксъри и плоскоземци, неизлезли още от пещерите. Пожелавам от все сърце на всички тях не само да ги докопа отново ковид, ами да го изкарат по най-тежкия възможен начин, защото ако са мобилни, ще заразяват наред. Тези, които оцелеят де, колкото по-малко, толкова по-добре. И целият им род.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари