Корумпиран руски кмет отиде да се бие на фронта в Украйна

0
Олег Гуменюк е получил присъда от 12 години затвор
Олег Гуменюк е получил присъда от 12 години затвор Снимка: © РИА Новости / Татьяна Меель / архив

Олег Гуменюк е получил присъда от 12 години затвор

Бивш кмет на руския град Владивосток се записа да се бие в Украйна и замина за фронта, след като беше осъден на 12 години затвор за корупция, предава Ройтерс, цитирана от bTV.

Олег Гуменюк, бивш кмет на Владивосток, получи присъдата миналата година, след като е хванат с подкуп от 38 милиона рубли (432 хил. долара). Той беше кмет от 2018 г. до 2021 г.

Съгласно издадена заповед на Гуменюк, той трябваше да се яви във военното си поделение на 22 декември“, обясни адвокатът му Андрей Китаев.

Десетки хиляди руски затворници се включиха доброволно в армията, възползвайки се от предложението за помилване на онези, които оцеляха след престоя си на фронта в Украйна.

Набирането на затворници първоначално беше използвано от наемническата група „Вагнер“, чийто лидер Евгений Пригожин загина в самолетна катастрофа през август 2023 г.

62-годишният Пригожин оглави бунт срещу висшето ръководство на руската армия, който завърши след сделка с Кремъл – Пригожин да замине за Беларус. Част от групата на „Вагнер“ бе приета от беларуския президент Александър Лукашенко и разположена в близост до границата с Полша.

След бунта Пригожин имаше различни публични появи в Санкт Петербург, Москва, а в последното си видео, публикувано ден преди катастрофата, намекваше, че е в Африка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Баи Манго
    Ракията, салатата - налични. По талавизора гледаме някакъф кмет уважил подчинената си колежка, и жена му не била доволна. Абе голем цирк е по талавизора. Новината не е потвърдена от два независими източника. Градът бил някъде в Североизточен Булгаристан, на брега на някаква ряка. Ай наздрави
  • 6
    1
    Бай Маню
    Даже и в Русия вкарват кметове зад решетките... В тоя Булгаристан никога няма да се види някой арестуван от по-високо ниво... Нито кмет, нито депутат, нито лекар... Ама нищо... Ей ся жената да слага салатата и ракията и да пускаме битиви или нова и да псуваме пред телевизора...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари