Русия затворя няколко затвора в Сибир

0
Затворници отиват на фронта
Затворници отиват на фронта

Затворници отиват на фронта

Властите в Красноярския край в руския Далечен изток планират тази година да закрият няколко затвора на фона на намаляващия брой лишени от свобода, предизвикан от набирането на излежаващи присъди лица за войната в Украйна, съобщи руският в. "Комерсант", цитиран от Ройтерс.

Вестникът се позовава на Мерк Денисов, комисар по правата на човека в Красноярския край, който заяви пред регионалния законодателен орган, че поне два местни затвора ще бъдат закрити поради "голямото еднократно намаляване на броя на осъдените в контекста на специалната военна операция (в Украйна)".

Русия вербува затворници, които да се сражават на фронта в Украйна, от 2022 г., когато Евгений Пригожин, покойният ръководител на частната военна компания "Вагнер", започна да обикаля наказателните колонии, предлагайки на осъдените помилване, ако оцелеят шест месеца на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Пригожин, който загина при самолетна катастрофа малко след като оглави краткотраен бунт срещу руските военни лидери, беше заявил, че е набрал 50 000 затворници, които да се включат в редиците на ЧВК "Вагнер", информира БТА. По онова време данните, публикувани от руската Служба за изпълнение на наказанията, показаха внезапно намаляване на броя на затворниците в страната.

Министерството на отбраната продължава да набира осъдени от наказателните колонии, за да попълни редиците на подразделението "Щорм-Z", съставено от вербувани затворници, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Тюх!
    Жалко. Поне едно местенце за Тагарев не остана ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари