Коронавирусът покоси цял манастир в Хърватия

0
Църквата в рамките на манастира е дезинфекцирана и свещеници от други области ще служат в нея меси съгласно обичайния ред
Църквата в рамките на манастира е дезинфекцирана и свещеници от други области ще служат в нея меси съгласно обичайния ред

Всички членове на манастира "Пресвета Троица" в хърватския град Вараждин са в самоизолация, тъй като според досегашните информации почти всички монаси са заразени с коронавирус, съобщава информационният сайт Индекс, цитиран от БТА

Църквата в рамките на манастира е дезинфекцирана и свещеници от други области ще служат в нея меси съгласно обичайния ред.

Епидемиологичната служба в област Вараждин призова всички вярващи, ако имат симптоми на заразата, да се обърнат към лекарите си.

През последното денонощие в област Вараждин са потвърдени 52 нови случая на зараза с коронавирус, като при 27 случая става дума за близки семейни или служебни контакти, а при 25 случая източникът на заразата е неизвестен, съобщи областният Кризисен щаб. Председателят на щаба Роберт Вугрин специално посочи нарастването на новите случаи с е неизвестен източник на зараза, които са почти 30 процента през последните десет дни.

По данни на националния Кризисен щаб, за последното денонощие в Хърватия има 819 нови случаи на зараза с коронавирус при 4948 направени теста. Починали са осем души.

В Хърватия се подготвят нови мерки за възрастните хора, които са най-застрашени, и скоро ще бъдат обявени, допълва Индекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари