Корнелия Нинова: Връщаме мандата на 7 септември

0
Положихме максимални усилия, но кабинет не се формира, заяви лидерът на БСП
Положихме максимални усилия, но кабинет не се формира, заяви лидерът на БСП Видео: NOVA

БСП връща мандата за съставяне на правителство във вторник - 7-и септември.

Това обяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова, предава NOVA. Днес се проведе Националният съвет на партията, на който решението е прието със 108 гласа „за” и 6 „против”. 

Всички знаете, че положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на редовен кабинет и на работещ парламент. Знаете и резултата от нашите усилия - трите партии на протеста ни отказаха. Смятаме, че е безсмислено да се продължават усилията, да се предлага проформа премиер. Няма смисъл от всичко това”, категорична е тя.

Партията ще върне мандата на президента нереализиран. „Доволни сме, че днес поне се прие нашето предложение в ускорени срокове да започне актуализацията на бюджета и във вторник да бъде приет този на ДОО и на Здравната каса. Големият бюджет сигурно ще продължи в сряда”, добави лидерът на БСП.  

Според Нинова президентът може да задържи с няколко дни разпускането на парламента, за да се приеме окончателно държавният бюджет.

Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на столетницата на 27 август. Така третата папка ще се върне на държавния глава десет дни, след като бе получена.

Парламентарната рулетка се завъртя и мандатът стигна до БСП, след като от „Има такъв народ” не получиха подкрепа за предложения си кабинет. След това папката за съставяне на правителство отиде при ГЕРБ-СДС, които обаче я върнаха веднага на държавния глава. 

Сега, от решението и указа на президента трябва да стане ясно дали ще попаднем в ситуация на избори 2 в 1 на 14 ноември, или когато се очаква да има балотаж - на 21 ноември, ще избираме и новите народни представители. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари