Корнелия Нинова: Цинизъм е хваленето с пътища на годишнината от катастрофата при Своге

0
Борисов се хвали със строителството на пътища, "возейки в джипа си Нанков, който "пое" политическата отговорност", като от министър беше назначен за зам.-министър
Борисов се хвали със строителството на пътища, "возейки в джипа си Нанков, който "пое" политическата отговорност", като от министър беше назначен за зам.-министър

"Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя отбелязва, че експертизата е доказала некачествено строителство. Нинова посочва, че премиерът Борисов се хвали със строителството на пътища, "возейки в джипа си Нанков, който "пое" политическата отговорност", като от министър беше назначен за зам.-министър.

А един пожар под магистрала "Струма" компрометира прясно построения участък, за който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци, коментира още лидерът на БСП.

"Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание", обръща се още тя към премиера.

"Но друга тема заслужава огромно внимание. Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често "под масата" или с измислени поводи - ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава", отбелязва Нинова.

"ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател - здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците", заявява председателят на БСП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари