А жертвите от Своге дали биха се подписали за Гешев?

0
Една година след трагедията, убийците се стягат отново за избори, а жертвите им вече са забравени!
Една година след трагедията, убийците се стягат отново за избори, а жертвите им вече са забравени! Снимка: Монитор

ПОМНИТЕ ЛИ?

ЛИЧНО Бойко Борисов е бил уведомен и е ЗНАЕЛ за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за участъка, където загинаха 20 души при ужасната катастрофа миналата година! ЗНАЕЛ Е половин година преди катастрофата и именно неговото бездействие, както и това на подчинените му е причината за смъртта на 20 българи.

На 27.03.2019г. в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич по телевизия Евроком, БОЕЦ представихме документи с които доказваме, че институциите и фирмата изпълнител ТРЕЙС са отговорни за смъртта на загиналите край Своге. В студиото бе и адвокат Николай Хаджигенов с коментари по документите и действията на институциите!

БОЕЦ разполагаме с над 100 документа, които разкриват ужасяващата картина на убийствено управленско бездействие и корупция. В поредица от материали публикувахме всички документи и разобличихме лъжите на ТРЕЙС и институциите за катастрофата край Своге станала на 25.08.2018г. при която загинаха 20 души. Припомням, че преди няколко месеца ТРЕЙС заведоха дела и съдебни искове за сумарно над 16 милиона лева срещу 12 медии и лица публикували материал на БОЕЦ и собствени коментари по темата за катастрофата и отговорността на изпълнителя на ремонта. Вместо държавата да съди ТРЕЙС, както заявиха Нанков и Борисов, то ТРЕЙС съди медии и граждани, а Борисов ходи да реже лентичките на обектите на ТРЕЙС!

БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! Това става ясно от документ изпратен от Община Своге до Бойко Борисов на 26.02.2018г.

Към писмото са приложени и два Протокола! В единият от тях са констатирани участъци с дефекти на пътя Мездра-Своге-София. Другият Протокол е от юни 2017г. – една година и два месеца преди трагедията и касае ТОЧНО МЯСТОТО на катастрофата. Комисията констатира – износен (лошо сцепление) асфалт, лош вираж на завоя и проблем с мантинелите! ИМЕННО ТОВА СА и причините за катастрофата, които бяха посочени от експертите веднага след катастрофата! В протокола има и предписание как да се отремонтира участъка – „цялостна подмяна на асфалта“, както и срок за изпълнение – „незабавен“! НЕЗАБАВЕН – една година и два месеца след това, ремонт няма, но имаме 20 трупа.

ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ и са „тупали топката“ за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на ТРЕЙС пари за ремонтите! „Като съм казал, че тези няма да ги закачам, значи няма да ги закачам“, помните ли?

Вероятно по лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.

ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!

СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!

Първият протокол за дефекти на пътя е от 24 март 2017г. – само два месеца и три седмици след като пътя е въведен в експлоатация от държавна комисия без забележки! Комисията констатира 76 УЧАСТЪКА С ДЕФЕКТИ – изронен асфалт, пропаднала настилка, мрежови напуквания на асфалта, напукан асфалт и т.н.

Катастрофата е била предизвестена, било е въпрос на време там да загинат хора. И ЛИЧНО БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ, както и всички ресорни длъжностни лица – Ненков и Глосов.

Трима министри подадоха оставки, за да скрият Борисов и престъпното му бездействие и чрез „политическата отговорност“ да избегнат наказателната отговорност. Помните всички какъв театър играеха всички, че не били знаели, че щели да съдят ТРЕЙС, че „милост за виновните няма да има“ , а всъщност виновните са те! Министър Нанков стана зам.министър в същото министерство, какъвто беше и преди да стане министър. Радев стана депутат, какъвто беше и преди да стане министър, а Московски стана шеф в Черноморска банка с 13 000 лева заплата. Това им е „отговорността“. Борисов спаси „кожата си“ и грабежа, гейтовете и скандалите продължиха с пълна сила.

За убийството на 20 човека само оставката не стига, но е задължителна. Не можем да си представим как се живее с такъв грях. Управляват ни нечовеци, а изроди без съвест и морал! Алчни бездушници за които човешкият живот не струва нищо.

Два дни след катастрофата край Своге след заседание на министерски съвет, бившият министър Нанков заяви: „Цялото общество очаква справедливост и аз гарантирам, че такава ще бъде осигурена“ и добави, че държавата ще съди ТРЕЙС! Борисов също се изцепи в типичният си мутренски стил, че няма да има прошка и закрила за никого, а шефа на АПИ, Глосов дори каза, че „Агенцията е предприела действия да търси отговорност на фирмата изпълнител по съдебен път“

Осем месеца след катастрофата и тези думи на управляващите, разбирахме, че ТРЕЙС съди 12 медии и лица за препечатан материал на БОЕЦ по темата и за лични коментари за отговорността на ТРЕЙС и държавата за катастрофата. Осем месеца след катастрофата, БОЕЦ публикувахме документ, че ОТ ДЪРЖАВАТА НЯМА ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА И СЪДЕБНИ ИСКОВЕ СРЕЩУ ТРЕЙС ПО ПОВОД УСТАНОВЕНИ НЕРЕДНОСТИ И НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВЪВ ВРЪЗКА С РЕМОИНТА НА ПЪТЯ „МЕЗДРА-ЕЛИСЕЙНА – СВОГЕ – НОВИ ИСКЪР“ Осем месеца след катастрофата всичко е точно, мъртвите – Бог да ги прости, а Борисов ходи през януари да реже лентички на обекти на ТРЕЙС в Стара Загора! Наглостта , алчността и бездушието на управляващите са безкрайни! Мъртвите – Бог да ги прости, а Борисов ходи през януари да реже лентички на обекти на ТРЕЙС в Стара Загора! Наглостта , алчността и бездушието на управляващите са безкрайни!

Схемата е убийствено елементарна. Борисов нарежда да не се закачат ТРЕЙС докато изтече гаранцията, а след това да се направи нова обществена поръчка за още няколко десетки милиона за ремонт на ремонта и да се „усвоят“ целево поредните европейски и бюджетни пари одрани от гърба на народа. Схема, струваща 20 човешки живота. Класическа схема на управляващата ни мафия.

„ОПРАВЕТЕ ПЪТЯ ПРЕДИ ДА ЗАГИНАТ ХОРА“ – една година преди катастрофата край Своге граждани са молили институциите да вземат мерки!

ЛИЧНО Бойко Борисов е бил уведомен и е ЗНАЕЛ за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за участъка, където загинаха 20 души при ужасната катастрофа миналата година! ЗНАЕЛ Е половин година преди катастрофата и именно неговото бездействие, както и това на подчинените му е причината за смъртта на 20 българи.

БОЕЦ публикувахме писмо на гражданин до МРРБ (има множество такива писма) и лично до министър Нанков за отстраняване на проблем на същият този път – Мездра – Своге – София ремонтиран от ТРЕЙС. Писмата са изпращани ЕДНА ГОДИНА ПРЕДИ катастрофата. И отново НЕ Е ИМАЛО НИКАКВА РЕАКЦИЯ…

Писмото започва така – „Уважаеми г-н министър, пиша за пореден път на вас…“

И завършва – „… искрено се надяваме на вашата своевременна намеса за намиране на начин за обезопасяване на пътя Ребърково – Своге, докато не се е случило нещо , което да коства човешки живот! Сигурни сме, че ако се случи такова нещо, ще се вземат незабавни мерки, но дай Боже да не се стига до там! Предварително ви благодарим, надявайки се на вашата отзивчивост и загриженост за живота и здравето ни. Ние също сме граждани на тази държава и сме данъкоплатци заслужаващи да имат сигурност…“

Хората са се молили на Нанков, на институциите да се размърдат преди да загине някой, предусещайки какво ще се случи. Но вместо да се загрижат за тях, институциите се грижат за ТРЕЙС и чакат да изтече гаранцията, за да обърнат внимание на дефектите и проблемите на пътя, установени с документи една година и половина преди катастрофата.

На 19.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал с входящ номер PRB201901319314I до ВКП за извършени престъпления от лицето Бойко Методиев Борисов, за това че в качеството му на длъжностно лице – премиер на Република България е бил официално известен и уведомен за дефектите на път Мездра – Елисейна – Своге – Нови Искър, ремонтиран по Проект: „Лот 17–ТRP V/17 Път II–16. и не е изпълнил служебните си задължения, като в съучастие с други лица чрез виновно бездействие е съпричинил и носи отговорност за смъртта на 20 човека. На този път на 25.08.2018г. край Своге се случи тежка катастрофа при която загинаха 20 български граждани. Бойко Борисов Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! И не е предприел нищо.

Пресцентъра на Министерски съвет реагира светкавично на подаденият от БОЕЦ сигнал, като признаха, че Борисов е знаел за дефектите на пътя край Своге 6 месеца преди катастрофата, но бил взел „всички мерки“. Резултата от „мерките“ му е 20 трупа.

Изключително бързо Специализираната прокуратура (на Иван Гешев) извърши „проверка“ и установи, че Борисов, Нанков, Глосов и Московски са НЕВИИННИ! Сега ясно ли е защо мафията си избира Гешев за главен прокурор?

ЗА ДА МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГРАБЯТ И УБИВАТ БЕЗНАКАЗАНО!

ДНЕС, една година след катастрофата край Своге, убийците се стягат отново за избори, а жертвите им вече са забравени!

НА 12.09. в 15.00ч. БОЕЦ и непримирмите излизаме пред съдебните палати в столицата и страната и ще се изправим срещу мафията и злото, което ни убива!

„СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ – БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“

Защото така трябва и защото нямаме повече време. Ако Буда, Пеевски и бандата им си изберат Гешев, след още седем години грабеж няма да има какво да спасяваме. Излизаме и за да свалим мафиотското правителство на Пеевски с премиер Бойко Борисов. Отстраняваме мафията от властта, най-важната битка. Това е началото и ще продължим. С ясен план и готовност да следваме стремежа си към свобода и справедливост. Защото така трябва.

Свободата не е дар, нечия милост, или право на масата, свободата е за всеки човек. И дори един е достатъчен, за да води битката и да пази искрата. А бойците ставаме все повече.

12.09 – НАЧАЛОТО!

Гражданско движение "БОЕЦ"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво ще правиш на Св. Валентин?
- Леща.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари