Корнелия Нинова: Цените на хляба падат трайно заради премахването на ДДС

0
Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат
Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат Снимка: БГНЕС

Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите да извърши проверки на цената на хляба в цялата страна.

От 02.07. до 05.07 са направени над 100 проверки в над 30 града в различни по големи магазини. От протоколите на КЗП става ясно, че част от търговските вериги са намалили цените с 20 % на всички видове хляб във всички градове, в които имат магазини. Това не се дължи на промоция, тъй като такава се прави само на определена стока за по няколко дни. Сегашното намаление е за целия асортимент и то трайно.

Резултатите от проверките показват, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или дори по-ниски от тези във веригите. Например в хранителен магазин във Враца бял хляб от 700 г се продава за 1.40 лв., типов хляб от 700 г за 1.30 лв. В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1.60 лв., а хляб „Добруджа“ 1.50 лв.

„Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма как стотици магазини в цялата страна да обявят едновременно промоция на всички видове хляб с едно и също намаление. За нас инфлацията, цените, доходите и компенсаторните мерки с грижа за хората, си остават задача номер едно.", заяви вицепремиерът Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    darkaveng
    Жалко за БСП - заради тази "мома" вече няма да я има! И по-добре - в този ѝ вид няма нищо общо със социалистическите идеи! И нека се възроди като Феникс от пепелището на сегашното ...!
  • 2
    1
    русенец
    Опитвам се да си спомня кога намаляване на данък, в това число и на ДДС е довеждало до намаляване на цените. Като намалиха ДДС за кръчмарите, цените дори скочиха.:) Тая по-добре да каже колко оръжие, танкове и самолети дадохме на Украйна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари