Корнелия Нинова: Ще поскъпне всичко - ток, стоки, хляб, транспорт

0
Ще стигне до всяка къща и до всяко семейство, каза лидерката на БСП
Ще стигне до всяка къща и до всяко семейство, каза лидерката на БСП Снимка: БГНЕС

Ще стигне до всяка къща и до всяко семейство, каза лидерката на БСП

За продоволствена криза и проблеми с транспортните коридори за доставка на горива заради военния конфликт в Близкия Изток, предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше на посещение в Благоевградска област. За първи път тя коментира и конкретните мотиви на готвения втори вот на недоверие към правителството, предаде БНР.

Две са заплахите за България в контекста на военните конфликти в региона, които ще бъдат тежки и продължителни, каза Нинова. Едната е миграционната вълна, която е неизбежна, а другата е продоволствена криза, за която управляващите не правят нищо, смята лидерът на БСП:

"Цените на горивата тръгнаха нагоре - за два дена с 5%. Неминуемо оскъпяване на всичко - на ток, на стоки, на хляб, на транспорт, на всичко. Ще стигне до всяка къща и до всяко семейство".

Какво според Нинова трябва да се направи в спешен порядък?:

"Ако бяхме на тяхно място, щяхме да искаме пълен преглед на държавния резерв. За колко дни имаме горива - по закон трябва да имаме поне за 90 дни, за колко дни имаме лекарства, храните, основните храни. Да се планира отсега, а не да ни изненада в последния момент. Да не забравяме, че идва зима".

Мотивите за втория вот на недоверие към правителството за провал на политиката по сигурността в момента се обсъждат с другите опозиционни партии в парламента.

Корнелия Нинова и изрази убеденост, че подписите ще бъдат събрани в кратък срок:

"Състоянието на границите и защитата на границите, засилващите се очаквания за миграционна вълна и липсата на реакции от страна на българските управляващи. В сигурността включваме политиката по отношение на отбраната, обезкостяването на българската армия, вътрешната сигурност, битова престъпност, несигурност по пътищата, убийства. Ще ги видите мотивите, нека ги прегледат и другите две партии, към които сме се обърнали. Подписите се събират и ще ги внесем".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Боби
    Обаче ако ние бяхме на власт......!Еми бяхте, и какво? И до сега не съм видял цъфнали налъми, както обещавахте не само вие,ами и бойковци и смешковци!
  • 9
    3
    “Умрялата”лисица
    Корнелия, върни на русенци двата ТИР паркинга, които открадна чрез твоя любим Кмет и 24 милиона от такси годишно ще са в полза на гражданите на русенска община, а няма да потъват в твоята касичка- на Бахамите, Кайманите и т.н. офшорки. Ако пък бъде извършена и ревизия на Прехода и върнеш онези 200 милиарда, които изчезнаха от България за миг, но пък бяха изработени от работническо- селската класа за 45 години… стоките няма да поскъпнат толкова много, пенсиите ще са достатъчни, до Русе ще стига магистрала- още по- добро икономическо развитие за града, а също няма да има толкова загинали в катастрофи. Какво ти пука на теб за това, Корнелия?! Да твоята къща кризата няма да стигне! Спри да хипнотизираш!
  • -1
    2
    От Нисово с Любов
    Другаркп Кексовицо. Заставам зад гърба Ви, и Ви подкрепям. Ваш верен Шут в града и настоящ кандидат за Феодал на Околията под номер 69. Ама как си играхме в Софето на 69, само двамата си знаем а?
  • 4
    1
    Проститутка
    Нинова! Ние да дигаме ли услугита на магистралите? На Пенчо колко да му зимаме? Да му бием ли 11% дискаунт, като член на ЦК на ДКМС?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари