Корнелия Нинова: С отсрочката на петролното ембарго, защитихме българския интерес

0
Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 е безспорен успех за България
Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 е безспорен успех за България Снимка: МИ

Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 е безспорен успех за България

Това коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като стана ясно, че за страната ни ще има специално изключение от ембаргото за руския петрол, се посочва в прессъобщение на Министерството на икономиката и енергетиката.

„Разумът надделя над крайното политическо говорене. Българският национален интерес е защитен. Българската индустрия и домакинства ще усетят ефекта от това добро решение по цените“, каза още Нинова.

Виждам, че в Брюксел вече се говори за таван на цените на природен газ и електричество. Ние отдавна говорим, че това трябва да се случи. Понесох много упреци, но времето доказва правотата на такава мярка. Доказва я и практиката в някои европейски държави. Сигурна съм, че ще го направим и ние. Дано да не е късно“, заключи вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари