Корнелия Нинова: Президентът трябва да свика КСНС

0
Не го е правил от година и половина, отбеляза лидерът на БСП
Не го е правил от година и половина, отбеляза лидерът на БСП Видео: bTV

Не го е правил от година и половина, отбеляза лидерът на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Тя заяви в предаването „120 минути“ по bTV, че той не е свикван от година и половина.

Тя коментира темата под знака на случващото се в Израел след атаката на „Хамас“.

Той е главнокомандващ на българската армия. Имаме един министър на отбраната, който е абсолютно неадекватен и вреден за българската политика. Президентът проспа войната в Украйна, сега не предприема никакви мерки. На този съвет се събираме всички лидери на парламентарно представени партии, службите, Министерски съвет. Това е мястото, където България може да изработи единна позиция“, каза Нинова.

Тя добави, че КСНС е институционална форма в България.

Да го свика, ако си уважаваме институциите, разделението на властите и правовата държава, това е разписано в Конституцията. В такива случаи се свиква КСНС и очаквам президентът да спазва това изискване, пише в закона, че трябва да го прави на всеки три месеца. Не го е правил година и половина“, коментира тя.

Нинова подчерта, че БСП няма да превръща вота на недоверие в предизборна кампания.

В момента управляващите убиват българската енергетика. Ние протестите на въглищните централи ги гледаме в контекста на много по-голямото. Взеха решение да продадат двата атомни реактори на Украйна в момент, в който Европа обяви ядрената енергия за зелена“, каза още лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Не маа моа да повервааам
    Колко ТЪП трябва да си, за да се кандитатираш за Некакъф Калъф, като знаеш как си се опосрал, когато си орал чужда нива, а не си бил на нивата на изгората си.
  • 3
    1
    Мдаааа
    След като Бенчо беше у Софето снощи, тази баба има неуписуем наплив на сила. Бенчо може да я е инжектирал със сока на живота.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари