Корнелия Нинова: Първата задача с ПП е постигната

0
На "Продължаваме промяната" поставихме задачата да кажат кандидата за премиер
На "Продължаваме промяната" поставихме задачата да кажат кандидата за премиер

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че първата задача с ПП е постигната

"В програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което не изключва и "Газпром", обяви Корнелия Нинова

Единственото условие, което "Продължаваме промяната" са поставили по време на консултациите за правителство между БСП и "Продължаваме промяната", е да бъдат осъществени промените в антикорупционното законодателство, а поста шеф на КПКОНПИ да бъде поет от Бойко Рашков. Това стана ясно от изказванията на Корнелия Нинова, лидер на БСП и вицепремиер в оставка, и на Асен Василев, вицепремиер в оставка и съучредител на ПП.

"Колегите от ПП поставиха едно искане - мандатът да бъде държан толкова дълго, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател. На първите разговори ще изслушаме всички искания на партньорите. На първите разговори ще изслушаме всички искания и условия на партньорите, след това ще търсим съгласието по останалите въпроси. Засега най-важно е да препотвърдят ангажиментите по управленската програма. Така че първата задача по програмата с ПП е постигната", каза Корнелия Нинова след срещата с "Продължаваме промяната".

Асен Василев заяви, че двете партии не са обсъждали нито кой да бъде предложен за премиер, нито каквито и да било други постове и назначения в Министерския съвет. Вътрешнопартийни разговори по тези теми също не били водени. Това потвърди и Корнелия Нинова, която съобщи, че структури на МС и персонален състав и премиер ще се обсъждат на втория тур от разговорите, ако БСП са осигурили мнозинство.

Стана ясно също, че БСП ще покани днес на преговори ИТН, които ще се състоят утре. След това ще разговарят и с ДБ, чието желание е било те да бъдат последни в разговорите.

"Разговаряхме с "Продължаваме промяната" да оставим програмата отворена за предложения от "Има такъв народ", тъй като те не участваха в разговорите, когато я приехме", съобщи още Нинова.

На въпрос за отношенията с Русия Нинова каза, че не са поставяли условие, защото този въпрос е бил изчистен по време на съставяне на програмата.

В нея е записано, че ще положим усилия за възстановяване на отношенията с Руската Федерация и да не допуснем да се закриват посолства и да се скъсват отношенията между България и Русия. В програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което не изключва и "Газпром", уточни лидерът на левицата.

От левицата няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари