Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи ветото на президента

0
Ако ПП ни поканят, ще чуете нашия отговор дали ще ги подкрепим за втория мандат, заяви лидерът на левицата
Ако ПП ни поканят, ще чуете нашия отговор дали ще ги подкрепим за втория мандат, заяви лидерът на левицата Снимка: БСП

Ако ПП ни поканят, ще чуете нашия отговор дали ще ги подкрепим за втория мандат, заяви лидерът на левицата

БСП няма да подкрепи ветото на президента на текстове в Изборния кодекс. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Ще гласуваме в подкрепа на Изборния кодекс така, както беше гласуван досега“.

"Запознахме се с мотивите на президента, няма противоконституционност, очевидно по някаква целесъобразност действа президентът", смята Нинова. "Не приемаме тези мотиви, не звучи сериозно, като например, че не бива да се дава право на избор на българските граждани как да гласуват. Свободното право на избор било за кого да гласуват, а как да гласуват би трябвало да е заковано в закона и да не им се дава право на избор. Ние сме за свободата на избора“.

Относно втория мандат, Нинова заяви, че ще изчакат ПП да получат мандата и когато видят какво ще предложат, "ако ни поканят – ще чуете нашия отговор", заяви Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иванов
    Тази дърта лелка се е вкопчила в хартиената бюлетина, като удавник за сламка! Отива стремглаво към дъното при следващи избори и избира по-лесният начин за печеленото на гласове! Всичките 240 главанаци им трябва една яка сурвакница.
  • -4
    1
    11g
    xaa 11 g sfqt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари