Корабният магнат Анджела Чао се удави

0
Милиардерката е била пияна, когато навлязла с автомобила си "Тесла" в езеро в ранчо в Тексас
Милиардерката е била пияна, когато навлязла с автомобила си "Тесла" в езеро в ранчо в Тексас Снимка: кадър You Tube / Angela Chao

Милиардерката е била пияна, когато навлязла с автомобила си "Тесла" в езеро в ранчо в Тексас

Корабният магнат Анджела Чао се удави в колата си. Тя е била пияна, когато навлязла с автомобила си "Тесла" в езеро в ранчо в Тексас, съобщава местната полиция.

Властите на окръг Бланко са установили, че нивото на алкохол в кръвта ѝ е било почти три пъти по-високо от допустимото в щата.

50-годишната жена починала след вечеря на 10 февруари с група приятели в имението близо до Джонсън Сити.

Нейният зет, лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл, цитира трагедията в речта си за оставката.

В сряда шерифската служба на окръг Бланко публикува резултатите от разследването си, като заключи, че смъртта на г-жа Чао е "нещастен случай", пише ВВС, предаде вестник 24 часа.

Тя е поканила седем приятелки от ученическите си години да прекарат уикенда в ранчото с площ 900 акра. Според полицейския доклад предната вечер те са посетили концерт на рапъра Питбул в Остин.

След вечерята в къщата за гости в нощта на смъртта си тя се е отправила обратно към дома си.

Но по време на завой тя изгубила контрол и влязла с колата си в езерото.

Приятелката ѝ Амбър Кейнан разказала на детективите, че Чао ѝ се обадила в 23:42 ч. и казала, че колата е във водата, а тя е в капан вътре.

"Чао казала на Кейнан, че водата се покачва и тя ще умре, и казала: "Обичам те", се казва в доклада. "След това Чао се сбогува с Кейнан".

Разговорът е продължил осем минути.

В полицейския доклад се описва как приятелите и полицията са се опитали да я спасят. Някои от приятелите "крещели неистово" на полицаите.

В крайна сметка полицаите счупили прозореца от страната на шофьора на потопения автомобил и извадили Чао от колата.

Тя е обявена за мъртва в 01:40 ч. на 11 февруари.

Токсикологичният тест установи, че нивото на концентрация на алкохол в кръвта ѝ е 0,233 г на 100 мл. Разрешената граница в Тексас е 0,08 г на 100 мл.

Чао е била председател и главен изпълнителен директор на корабния бизнес на семейството си, Foremost Group, който управлява глобален флот от кораби за превоз на насипни товари. Според "Форбс" нетното състояние на семейство Чао е 14,2 млрд. долара.

Тя е омъжена за Джим Брейър, милиардер и инвеститор.

По-голямата ѝ сестра, Илейн Чао, е омъжена за Макконъл и е била министър на транспорта при президента Доналд Тръмп и министър на труда при президента Джордж Буш-младши.

Когато миналия месец обяви, че се оттегля от лидерския пост, Макконъл намекна, че въздействието на трагедията върху семейството му може да е фактор за решението му.

"Когато загубиш близък човек, особено на млада възраст, има известна интроспекция, която съпътства процеса на скръбта", каза сенаторът от Кентъки от трибуната на залата.

Бащата на Чао, д-р Джеймс Чао, заяви в изявление: "Кончината на Анджела е ужасна трагедия и думите не могат да опишат дълбоката скръб на семейството."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    весо
    Евроатлантиците влизат в езера,а укрите влизат в Българското черно море с джиповете си
  • 9
    1
    Голям праз
    Местя го, че Анджела Чао станала ... ЧАО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари