КООРС изгони търговците от битака в Русе

4
Коледният битак в Русе затвори принудително
Коледният битак в Русе затвори принудително

Тази сутрин два екипа на КООРС  са разгонили търговците от битака в Русе. 

Продавачите на стари вещи са пристигнали от различни градове и са се настанили още снощи.

Общинските служители обяснили, че имат разпореждане да отпратят търговците с обещанието, че ще им се продастави друга площадка след празниците, предаде briagnews.bg.

Пазарът се организира по традиция всяка събота и неделя. Русенци са чести посетители, защото успяваха да си намерят употребявани вещи и инструменти на изгодни цени.

Това е второто преместване на пазара след като на 8 октомври на ул. "Потсдам" в Русе се проведе специализирана операция срещу нелегална търговия и нарушения. 

Акцията беше проведена на 8 октомври, след подадени сигнали от граждани. Те съобщили, че на ул. "Потсдам" и ул. "Проф. Д. Баларев" се извършва нерегламентирана търговска дейност и се нарушава Закона за движение по пътищата. В проверките на място са се включили служители на Областната дирекция на МВР, от секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“; представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“; служители от русенския офис на НАП, както и представители на общината. С тях са били и служители от СЗ КООРС и отдел „Стопанска дейност и защита на потребителите".

Битакът е място, където с повече късмет и познания могат да се намерят и ценни антики. Битаци има из цяла Европа. Това са вълшебни места със собствена логика, атмосфера, ритъм, особености и колорит. 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари