Концертът на "Епизод" беше придружен с портрети на български герои

0

Уникално шоу направиха рок патриотите от "Епизод" при поредното си гостуване в Русе. Немалка заслуга за това имаше участието на русенката Виктория Миланова на сцената с тях и оригиналната подкрепа, която получиха от феновете на "Дунав" Русе.

Момчетата и момичетата от "небесно синята" агитка изненадаха за пореден път рокаджиите. Те се отчетоха с пламенна подкрепа и пригласания по време на някои от култовите им песни по стихове на безсмъртните родни поети, аранжирани от групата.

Под мотото "От Дунав започва България" феновете разпънаха и огромни портрети на част от авторите и героите в хитовете им, накарали нови поколения българи да припознаят по нов начин родната история и литература.

Така един след друг пред сцената се появиха портетите на Христо Ботев и монахът Паисий Хилендарски. С ликът на Баба Тонка Обретенова пък феновете напомниха и за местната героиня, израснала на брега на река Дунав, посветила живота си, заедно с този на своите синове, на освободителната борба.

Заглавната песен на новия албум на "Епизод" с малката русенка Виктория Миланова "Аз съм българче" логично бе "изгледана" отблизо от портрета на Иван Вазов.

За култовата песен "Батак" всички четири портрета бяха разпънати пред сцената. Последваха няколко биса и множество общи снимки.

Изявата на "Епизод" бе част от програмата на първото издание на Международния фестивал на пясъчните фигури на русенския кей.

Преди това любителите на зумба и кизомба отново имаха възможност да се включат в атрактивните танци, водени от Юлия Маринова. Днес, от 12 ч., е официалният финал на състезанието на тема "Кино", където ще станат известни и наградените творци.

Журито, което ще избира скулптурата – победител в първия Международен фестивал на пясъчните фигури Русе 2015, е в петчленен състав. Председател е Валентин Георгиев – председател на Съюза на българските художници в Русе.

Гласа си за пясъчните фигури ще дават още арх. Мария Костадинова от Камарата на архитектите в Русе, изпълнителният директор на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, представители на спонсорите, в лицето на Искра Почева и Димитър Ангелов, като ще сеобърне внимание и на гласа на публиката.

Консултантите на фестивала ще продължат своята работа както по собствените си скулптури, така и по финалната обработка на творбите, които се състезаваха за призовите места.

Целта на тези довършителни дейности е да се запази възможно най-дълго пясъчното изкуството от влиянието на атмосферните условия. Тяхната работа ще продължи до 20 юни, когато те символично ще предадат "Алеята на Холивуд" на кмета на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари