Конфликт между протестиращи и шофьори пред румънското посолство

2
Колата на майка с деца е със счупени прозорци
Колата на майка с деца е със счупени прозорци Видео: NOVA

В 40-тия ден на протести срещу третото правителство на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев полетяха яйца по Министерски съвет.

"Диктатурата няма душа. Душата се отделя на 40-тия ден, но въпреки това сме донесли жито, което ще оставим тук на гроба на Борисов", каза преди това адвокат Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста.

OFFNews представя хронология на протеста:

20:25 “Ние гражданите няма да преговаряме с мутрите”, каза Хаджигенов. “Защо ни е Борисов? Взимаме първия таксиметров шофьор, 5 души за МС и ето ни по-добро управление от това на ГЕРБ. Ако искаш революция, добре си дошъл Борисов, ден 40", каза още Хаджигенов.

20:45 “Площадът е пълен, съвестта Ви е празна, Борисов. Вие не спазвате законите, а искате да правите основния закон. Поредната лъжа не ни впечатлява, впечатлява ни дебелокожието ви,” каза Арман Бабикян за новият проект за Конституция на ГЕРБ.

Утре към 8 нашите приятели тръгват да окупират ненадейно някоя институция, за да имат проблеми управляващите от хунтата”, предупреди Бабикян.

"Всички вие на този площад не сте страховете от миналото, вие сте надеждата за бъдещото. Бъдете единни, бъдете смели и не им вярвайте", призова Бабикян

20:50 “Изглежда вождът отново настъпи мотиката. Търкулнала се тиквата и се чудила какво да направи и решила да направи нова конституция. Но това е трудно за еднокнижни”, иронизира Бабикян.

Хаджигенов каза, че ако чакаме до 2 септември, ще осъществим една негова мечта - “вместо ВНС, ще дочакаме велико народно въстание”

21:00 Протестното шествие се отправи към все още блокирания Орлов мост и към “Ситняково”.

21:30 Шествието се движи по Цариградско шосе към Ситняково.

21:40 И двете платна пред румънското посолство са блокирани. Има коли, които се опитват да преминат

Протестиращите ги спират. Пропускат линейка, спокойно е, сблъсъци няма, съобщава репортерът на медията.

22:10 Част от протестиращите се преместиха и блокираха и кръстовището на Гео Милев и Ситняково за да спрат автомобилите, които обръщат преди блокадата. Няколко автомобила успяха да преминат. Има спорове между шофьори и протестиращи, докато не се съгласят да обърнат. Полиция няма.

22:15 Кола със жена със шофьор е със счупено предно стъкло пред посолството на Румъния. В колата има деца. На място има екипи на Пътна полиция. След като жената е дала газ върху колата и са се хвърлили няколко протестиращи, според очевидци. Стъклото е счупено от телата им.

Репортерът на медията съобщава, че полицаите не спират автомобилите, които се опитват да преминат през блокадата. След като протестиращите започват да удрят по колите, полицията се намесва. Конфликтите с водачите възникват често.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари