Комисията по отбрана: Мустафа Емин е злоупотребил със служебно положение

1
Мустафа Емин е проявил вербална агресия в "Пирогов", се посочва още в заключение на комисията
Мустафа Емин е проявил вербална агресия в "Пирогов", се посочва още в заключение на комисията Снимка: Facebook

Мустафа Емин е проявил вербална агресия в "Пирогов", се посочва още в заключение на комисията

В Комисията по отбрана са получени официално резултатите от проверката в "Пирогов" по казуса "Емин", съобщи председателят на комисията Христо Гаджев, цитиран от вестник "24 часа".

Той отбелязва, че тя е приключила на 31 август и е със следното заключение:

"Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. г-н Мустафа Емин е проявил вербална агресия, със спокоен тон, спрямо служителите на УМБАЛСМ "Н.И. ПИРОГОВ" ЕАД и е извършил злоупотреба със служебно положение."

Във „Фейсбук“ депутатът отбелязва, че документите са изпратени на членовете на комисията за сведение.

„Очаквам, макар и безкрайно закъсняла, реакция от ръководствата на ПП и ДБ, министър Тагарев, и премиера Денков“, пише още Гаджев.

По-рано днес министърът на отбраната Тодор Тагарев излезе с първи коментар след скандала с неговия съветник.

Случаят е много неприятен. Той беше иницииран от пост в личен профил, който след това беше препубликуван на сайта на „Пирогов”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя съветник и това, което беше първоначално обявено. Те се разминават много съществено. Много емоционална беше реакцията на всички – и на медиите, и на гражданите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се запозная с фактите”, каза той.

Преди дни медицинска сестра в "Пирогов" разказа, че Емин вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

По-късно Мустафа Емин се извини и описа случая в свой пост.

"Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов около 19:00 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце". Това написа съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев поиска с писмо от здравния министър да извърши проверка дали отговарят на фактите, изнесените във Фейсбук страницата на болницата твърдения, кой е взел решение информацията да бъде публикувана там и кой е администратор на страницата.

Партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин. От формацията "Движение Да, България" обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    ...
    Депесарски мангал. Там са така, понякога само смърта ги сваля от даден пост. Пример е глигана пейовски. Ни магнитски ни сащ ни нищо не мое го гътне. Стой свинята миризлива и не мърда че и конституции ще сменя.
  • -1
    3
    Село Низофо
    Турист слязал от гемия на Дунаф Курс - Вярно ли, че това е пристанишето на шейсетте кораба?- Да, носе га е Пристаништето на шейсетте КУР боляка.
  • 6
    2
    село Рибново
    Туристи в ресторант в Родопите. Идва сервитьорът: – Добър ден. – Добър ден, едно меню може ли? – Виж сега мойто момче, нямам меню , тука го разказваме. – Ами добре, какви салати има. – Бобена по родопски, селска по родопски, градинарска по родопски, снежанка по родопски… – Ясно, а основни ястия? – Ами агнешко по родопски, мусака по родопски, свинско по родопски, пиле с ориз по родопски, калмари по родопски… – Е всичко хубаво, ама нали нямате тук море, тез калмари в Родопите откъде ги намирате? – А, знам ли, всеки понеделник ходжата ги носи…
  • 12
    1
    dgd
    Тея щом чакаха повече от седмица за да му отрежат показно главата на тоя, за да покажат колко са морални, значи този е дебел връзкар.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари