Медицинска сестра в "Пирогов": Бащата многократно прекъсна работата на екипа в Противошокова зала

2
Лекари и сестри обясниха за словесни заплахи от страна на съветника по отбраната Мустафа Емин
Лекари и сестри обясниха за словесни заплахи от страна на съветника по отбраната Мустафа Емин Видео: NOVA

Лекари и сестри обясниха за словесни заплахи от страна на съветника по отбраната Мустафа Емин

Писмените показания и всички документи от проверката в болницаПирогов”, в които детайлно е описано поведението на съветника на военния министър Мустафа Емин огласи NOVA. Припомняме, че преди дни той поиска детето му да бъде прегледано приоритетно в Противошокова зала на „Пирогов”. Случаят стана известен, след като беше подробно описан във Facebook от медицинска сестра от лечебното заведение.

Впоследствие проверка на болницата показа, че няма извършени нарушения и са спазени всички етични и медицински стандарти. Военният министър Тодор Тагарев поиска допълнително разглеждане на случая, защото според него версиите са две.

Документите от проверката на „Пирогов” ще бъдат връчени и на депутатите в комисиите по здравеопазване и отбрана. Дали ще бъде освободен от поста си Емин ще стане ясно след изясняване на всички факти, допълни и премиерът Николай Денков.

NOVA разполага и с описа от камерите на болницата между 19:20 ч. и 22:40 ч. Детето на съветника на министъра на отбраната е прието в Противошокова зала за обработка на рана на челото.

Обясних на г-н Емин, че има спешно дете и е необходимо неговото да изчака и ще бъде обработено при първа възможност. Въпреки обяснението, бащата многократно прекъсна работата на екипа в Противошокова зала. Обясних му отново, че трябва да изчака спешния случай”, обяснява медицинска сестра.

Лекар споделя, че Емин го попитал: „Дали, ако сега се обади на министъра, нещата ще станат по-добре”. Друга сестра пише: „В момент на афект, отправи заплахи, без обясними за мен причини, че сега е говорил с министъра на здравето и сега щяло да има последици”.

Тагарев е направил своя вътрешна проверка след скандала с Мустафа Емин. „Версиите са две. Аз съм изслушал моя съветник и версиите се разминават съществено”, твърди военният министър.

Решението дали Емин да бъде освободен от длъжност, Тагарев ще вземе, след като се запознае с всички факти, като е изискал видеозапис от „Пирогов”. „Очаквам да видя запис. Твърди се, че има запис, който може да ми бъде предоставен. Аз разбрах, че много хора са го гледали вече, но аз не съм”, допълва той. От Министерството на здравеопазването заявиха, че са готови да предоставят видеозаписа на военния министър.

От своя страна премиерът също очаква изясняване на обстоятелствата. „Не може на базата на един Facebook профил, на едно съобщение, да се правят крайни заключения и да се уволняват хора. Ако е вярно това, което пише в този пост, съветникът трябва са си отиде. Но ако всъщност се окаже, че това е прикрита атака с друга цел, бих оставил министърът сам да прецени”, подчерта Денков.

Представители от Етичната комисия на „Да, България” вече са се запознали със съдържанието му. „Всички документи от проверката в „Пирогов” са предоставени на Комисията по здравеопазване на Народно събрание”, твърдят от формацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    до 2
    Викаш не е възможно дб-ец да направи подобно нещо, най-малко Петров и Баширов са я планирали тая операция два месеца!
  • -2
    2
    Просто факти
    Мед. сестра в предпенсионна(46 г в Пирогов) възраст с пост във фасебук - интересно. Постването на лична информация във фасебук от страна на медицинско лице с 46г. практика се описва от проф. Димитров като професионално и етично - интересно. Детето е изпратено от Люлин в Пирогов в противошокова зала за "малка раничка" - интересно. Проф. Никола Габровски в управителния съвет на Пирогов -интересно. Проф. Асен Балтов Герб-СДС - интересно. Видеозаписи в болница със звук, които доказват ВЕРБАЛНИ заплахи - интересно. Скандалът се появява моментално в руски медии - интересно. ЛИЧНО МНЕНИЕ: Емоционалност в подобна ситуация е присъща на всеки родител. Правилният подход в този момент е част от професионализма. Арогантно поведение и злоупотреба със служебно поведение са присъщи всъщност на Бойковите Калинки. ПОСТАНОВКАТА СМЪРДИ ЗВЕРСКИ.
  • 8
    1
    123
    Как го защитават всичките. Сифилистика и той. НЕЩАСТНИЦИ ДОЛНИ !!! Тагарев, военен министър, изискал записите. Лично разследва копелдака мизерен. Ебахти дъното е тая сглобка. От Боко по големи боклуци излязоха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари