Командировани ли са гранични полицаи като вид репресия над тях?

0
Това питане отправи депутат от „Възраждане“
Това питане отправи депутат от „Възраждане“ Снимка: МВР / архив

Това питане отправи депутат от „Възраждане“

Командировани ли са гранични полицаи като вид репресия над тях?

Това питане отправи бургаският народен представител от „Възраждане“ Борис Аладжов.

До мен достигнаха сигнали, че служители, които не са удобни по някакъв начин, се командироват умишлено на другия край на страната. Това води до предположение, че е форма на репресия, с цел да бъдат принудени да напуснат системата“, коментира Аладжов, предаде БНР.

Той добавя, че 10 години тези хора работят при тежки условия, за да опазват нашата граница от нелегалните мигранти, хората на терен не достигат, а те биват пращани в Силистра, например.

От отговора на вътрешния министър Калин Стоянов става ясно, че за последната година има командировани шестима служители от РДГП Елхово и РДГП Бургас към Русе, Драгоман и Силистра. Трима от тях са командировани повече от веднъж, а Стоянов твърди, че това е с цел по-ефективна работа за граничния контрол и нелегалната миграция. Командировките са с продължителност близо месец.

Министърът не отговаря какво е правното основание за тези действия и какво ги налага, посочва Борис Аладжов. За периода март 2023 г. – февруари 2024 г. разходите по командироване на служители възлизат на над 17 млн. лв., от които само за два месеца през тази година те са почти 700 000 лв., добави народният представител от „Възраждане“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Докога
    Докога в полицията в България им е "идобно" и "неудобно".? В тая работа няма неудобни и удобни.На приемната комисия и изпити всички са удобни.Докога така? Това ПОЛИЦИЯ ЛИ Е,ДЕТСКА ГРАДИНА ЛИ Е ИЛИ КОМСОМОЛСКО ЗЕМЛЯЧЕСКОСЕЛСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДРУГАРИТЕ УДОБНИ И НЕУДОБНИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари