Кольо Колев: От ПП-ДБ се държат като малки деца

0
Това е една коалиция, която не е коалиция, а нещо отгоре, коментира социологът
Това е една коалиция, която не е коалиция, а нещо отгоре, коментира социологът Снимка: БГНЕС

Това е една коалиция, която не е коалиция, а нещо отгоре, коментира социологът

„Ясно е, че сме в дълбока криза на т.нар. парламентарна демокрация. Не се разбира, че парламентарната демокрация зависи от сглобки по интереси”. Това заяви социологът Мира Радева в предаването „Твоят ден” по NOVA.

За продължителността на кабинета, съставен от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ той обясни: „Тръгнаха изначално зле и бременността няма да бъде износена. Давам малко по-дълъг срок за техния крах – началото на следващата година”, обясни социологът Кольо Колев.

Според Мира Радева от ПП-ДБ губят подкрепа и трябва да се опитат да направят необходимите компромиси.

По думите на колегата ѝ Кольо Колев самата „сглобка” беше противоестествена. „Това е една коалиция, която не е коалиция, а нещо отгоре. От 6 млн. 600 000 са 10% и толкова са гласували за ПП-ДБ. При това положение да искаш не само изпълнителната, законодателната, протягат се ръце към съдебната власт, скоро време ще поискат и местната власт ... - това е безумно”, каза Колев.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е прав. „Изкуството да управляваш е умението да създаваш мнозинства. Това е А и Б на управлението. Тези хора се държат като малки деца – отиват и пипат копчета на големия кораб”, каза Колев. Според него причината днес ПП-ДБ да не влязат в зала не е това, което обясниха.

Радева – трудно ми е да прогнозирам поведението на едни хора, които тропат по масата. От първия момент на появата си се държат така – те са облечени в бяло и всички трябва да се съобразяват с тях. Очаквах, че при толкова много фактически отстъпки ще се намери компромис при няколко идеи, каза Радева. На първо място трябва да се предприемат необходимите стъпки за това че някакви момчета или момичета се карат.

Радева посъветва ПП-ДБ да се смирят, а Колев каза: „Аз си изкарвам парите от това”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари