Кольо Колев: Божков може сериозно да удари властта

0
Може да си представим как Божков взима властта, Борисов трябва да бяга в Дубай под крилото на Пеевски
Може да си представим как Божков взима властта, Борисов трябва да бяга в Дубай под крилото на Пеевски

Заявката на Васил Божков да влезе в политиката я тълкувам като подклаждане на огъня. Това е неговата тактика от последния месец

Изчака да мине пиковата вълна на COVID-19 и започна с една много добре насочена атака. Защото е атака, насочена към едно болезнено и трудно защитимо място. Всяка власт, не само тази, е подозирана в корупция. Първо обществото определено те подозира, второ, макар и на малки порции, г-н Божков изважда някои неща. Властимащите, Борисов с времето заеха една по-нюансирана позиция: "Аз не съм взел, Менда Стоянова и Горанов да се обясняват" - позиция, с която си осигурява възможност, ако нещо се случи, просто да си даде ход, да изчисти личното си име, а не да поеме отговорност.

Така коментира в студиото на ФАКТИ скандала по линията София - Дубай между управляващите и бизнесмена Васил Божков директорът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев.

"Божков може сериозно да удари, да нанесе сътресение във властта, друг е въпросът доколко разполага с още и още информация, която да подава към медиите. Дълбоко се съмнявам, че той смята да прави партия. Такава партия няма шанс поради две прости причини: първо българското общество е лишено от чувство за хумор и второ - от въображение. Ако имаше тези две неща, можеше да си представим как Божков взима властта, Борисов трябва да бяга в Дубай под крилото на Пеевски, млади журналистки създават местното движение "Me too" и скандират пред МС, но такъв проект не може да мине и Васил Божков си дава сметка за това", каза Колев.

"Ако той реши да участва в изборите, то ще бъде чрез други политически формации, които евентуално ще подкрепи, защото има огромна ниша. Такава подкрепа може да бъде и индиректна, без да е официално афиширана. За такава подкрепа за ГЕРБ говореше и Божков - за изисканата му такса "подкрепа", която не минава през банковите сметки. Ако не го бяха подгонили, той вероятно щеше още да си мълчи", смята директорът на "Медиана".

За споменаването на Мая Манолова в показания чат, за който Божков твърди, че е с Борисов, Кольо Колев коментира:

"Има две възможности: да покаже комуникацията си с Бойко Борисов, а другата възможност е да изчисти Мая Манолова, която би могла да е получила от него. Най-малкото се опитва да не ѝ вреди."

"Рейтингът на Борисов наистина се вдигна заради кризата от коронавируса. Оттук нататък има много тежки икономически последици. Промишленото производство се е сринало с 11,4%, безработицата скача във висините и това е началото. Всичко предвещава икономически трусове и проблеми и върху това ще се готви настоящото управление. В този смисъл поддържането на огъня от Божков не е лоша идея. Целта на занятието е да не отшумят нещата за 2-3 дена.

Има огромна ниша за алтернативни политически формации. БСП малко или много се занимава със себе си. ГЕРБ преди коронакризата бяха в много тежко положение, на разлика от 1%-1,5% от БСП, Цветанов е напълно в състояние да нанесе удар, спокойно може да дръпне 3-4%, той владее най-важното нещо - кухнята на този политически проект, какъвто е ГЕРБ. Марешки и Патриотите се изчерпиха, кой остава? - хората започват да се оглеждат, искат нещо ново, различно, някой да ги "набие" тези. На това се вози и Слави Трифонов", коментира още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари