Колко струват детските занимални през ваканцията?

0
В повечето школи обаче места вече няма, а интересът и от родители, и от деца е огромен
В повечето школи обаче места вече няма, а интересът и от родители, и от деца е огромен Видео: NOVA

Частни школи и летни занимални предлагат различни курсове и кръжоци за децата по време на ваканцията. Заради онлайн обучението през последната година някои от тях организират и курсове за наваксване на уроците

В повечето школи обаче децата могат да отдъхнат с кръжоци по музика, танци и дори космонавтика и управление на дронове. Какви са вариантите и колко струват летните занимални - провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по NOVA.

Цените за клубовете в София достигат до 200 - 250 лв. на седмица, а в другите големи градове – средно до 100 -150 лв. Най-скъпи остават езиковите курсове.

Летните училища ще работят до средата на септември. За Иглика и Ния ваканцията започва с музика и танци. След цяла година уроци двете момичета решават да изкарат част от лятото в Двореца на децата.

От школата по пеене, която Силвия Статкова ръководи, тръгват едни от най-младите таланти в музиката. А през лятото уроците по поп и джаз са част от ваканционната програма на Двореца на децата.

Целта ни е предимно развлекателна -да включим децата в различни занимания”, каза Статкова.

След кратка почивка за обяд – заниманията в Двореца продължават. Този път с часове по приложни изкуства и дърворезба.

Така докато родителите на Иглика и Ния работят, за двете момичета денят минава неусетно. Във ваканционната програма на Двореца през цялото лято могат да се включат деца от 6 до 10 години.

„Имаме различни школи в областта на спорта, на изкуствата, техниката”, коментира Милена Владкова, представител на Националния дворец на децата.

Таксата за ден е 20 лв., а занимания само сутрин или само следобед в школите на Двореца струват на родителите – наполовина - по 10 лв.

Уроци за космоса и звездите пък очакват любителите на астрономията в Обсерваторията във Варна това лято. Тук учениците от 5 до 12 клас могат да запълнят свободното време през ваканцията сред телескопи и небесни карти.

Курсовете по астрономия са част от безплатните летни занимания, организирани от общината в морската ни столица. Кръжоците ще продължат до средата на септември.

В повечето школи обаче места вече няма, а интересът и от родители, и от деца е огромен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари