Колко струва един детски живот!?

1
Близки на загинали при катастрофи излязоха на протест
Близки на загинали при катастрофи излязоха на протест Видео: NOVA

Близки на загинали при катастрофи излязоха на протест

Пореден протест на близки на загинали при катастрофи пред Съдебната палата в София. Хората настояха за по-тежки наказания за шофьорите, предизвикали смърт на пътя, предаде NOVA.

На протеста присъстваха и близки на 16-годишния Тодор Бараков и 17-годишния Виктор Василев. Двете момчета загинаха в пътен инцидент преди няколко години, а зад волана на колата беше техният приятел Петър Маринашки. Оказа се, че той е шофирал след употреба на марихуана. Животът на двамата младежи завършва след удар в 100-годишно дърво.

Апелативният съд осъди младия водач на 5 години затвор.

Днес Върховният касационен съд разглежда делото срещу Маринашки, причинил смъртта на Тошко и Виктор. Нека заедно да кажем „Не!“ на наглостта, безочието и на леките наказания за дрогираните убийци на пътя!", призоваха протестиращите.

Миналата седмица родители на деца, загинали в катастрофи разговаряха с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Те настояха при причинена смърт в следствие на превишена скорост, престъплението да не се води убийство по непредпазливост. Близките искат инкриминиране на отказа от тест за употреба на алкохол и наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари