Колко руски войници загинаха при бунта на "Вагнер"?

0
Най-малко 13 руски войници са били убити по време на бунта на ЧВК „Вагнер“
Най-малко 13 руски войници са били убити по време на бунта на ЧВК „Вагнер“ Снимка: АП

Най-малко 13 руски войници са били убити по време на бунта на ЧВК „Вагнер“

Сред тях са и пилоти, съобщиха проруски военни блогъри, предаде ДПА и БТА.

Броят на жертвите може и да надхвърли 20, посочиха днес независими коментатори като цитираха свалянето на 6 хеликоптера и на разузнавателен самолет от бойците на Пригожин.

Засега няма потвърждение на тези твърдения от страна на руските власти, а информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

Свалените хеликоптери включват три Ми-8, използвани за електронна война, които вече не достигат на фронта, съобщи военният блог „Рибар“.

Транспортен самолет Ил-18 с команден пост на борда също се е разбил, и целият екипаж е загинал, се казва още в поста, публикуван в „Рибар“. Ако данните са точни, това ще означава, че загубите на ВВС по време на бунта са по-големи от тези по време на украинската контраофанзива.

Пригожин вчера даде противоречива информация за сблъсъци на бойците му с руските ВВС. Той например първоначално каза, че е свален хеликоптер, но по-късно отмени похода и заяви, че се е разминало без проливане на кръв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари