Колко голяма е дупката в хазната?

0
Няма предложения за значителни изменения на данъците и осигуровките, това е основният проблем, коментира Ваня Григорова икономически експерт, КТ "Подкрепа"
Няма предложения за значителни изменения на данъците и осигуровките, това е основният проблем, коментира Ваня Григорова икономически експерт, КТ "Подкрепа"

Няма предложения за значителни изменения на данъците и осигуровките, това е основният проблем, коментира Ваня Григорова икономически експерт, КТ "Подкрепа"

Проектът за бюджет на служебния кабинет, представен в събота, показва, че ако не се вдигнат данъците, държавата ще е на червено с недостиг от 12 милиарда лева. Двете най-големи партии в парламента реагираха остро. Има ли игра с числата?

„Няма предложения за значителни изменения на данъците и осигуровките, това е основният проблем”, коментира Ваня Григорова икономически експерт, КТ "Подкрепа", предава NOVA.

„Точно хората, които много настояват да влезнем в Еврозоната, настояват за „африкански” данъци, коментира още тя.

„За пръв път от 25 години, може би и повече, имаме изпълнителна власт – в частност Министерството на финансите, която не предлага финансова дисциплина”, посочи Лъчезар Богданов, главен икономист в Института за пазарна икономика. По думите му излиза, че за 8 месеца нищо не се е променило, тъй като са обявени същите числа за дефицит, както тогава.

„Този свръхдефицит е при едни оптимистични прогнози за ръста на БВП, значително по-висок, отколкото прогнозират международните финансови институции и Българската народна банка”, заяви Васил Велев от Асоциация на индустриалния капитал в България.

По думите му трябва да се режат разходи и да се търсят приходи. "Трябва правителство на широка парламентарна основа, което да приеме и някои непопулярни мерки", посочи още Велев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    тиква от Банкя
    Комунизма пак фалира. Тази вреслива женица, която прави смешни физиономии, криви си джуките и си блещи очите защо и давате трибуна?! Очевидно е стара комунистическа чанта на държавна хранилка и никога не е работила през живота си. Велислав Велев обясни как може да се върже бюджета, без да вдигат данъците на всички българи - трябва де съкрати с 10% държавната администрация, която и без това не произвежда никакъв полезен продукт. Е да ама вресливата женица с джуките и костюмчето(очевидно гербаджийски кадър на хранилка), не дава и дума да се издума, въпреки, че тя с вресливите си напъни не може да предложи никакъв бюджет. Тя с нейната сбъркана комунистическа логика иска да вдига данъците на всички българи, за да издържаме нищоправците в държавната администрация, които не произвеждат никакъв полезен продукт. Наказваме работещите, и произвеждащите с по-големи данъци, за да даваме по-големи заплати на нищоправците в държавната администрация. Такъв сбъркан икономически модел не може да съществува никъде по света. Рано или късно се стига до фалит.
  • -1
    1
    Като Темната дупка
    май това беше някаква пещера.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари