Коледно веселие в пенсионерските клубове "Калина" и "Дружба"

0

Русенските пенсионерски клубове "Калина" и "Дружба" отбелязаха предстоящите коледни и новогодишни празници с много музика и усмивки.

Техен специален гост беше кметът на Община Русе Пенчо Милков. На празника присъстваха и военните ветерани на Русе с председателя си Владимир Димов.

Специално за повода членовете на двата клуба бяха организирали кулинарна изложба с домашно приготвени лакомства. В края на тържеството бе избрана и най-красивата сурвакница измежду всички, изработени от представителите на "Калина" и "Дружба". Всички те ще бъдат дарени на БЧК с благотворителна цел. Децата от ОУ "Васил Априлов" пък бяха подарили на възрастните хора ръчно направени коледни картички с послание за предстоящите празници. Учениците дойдоха да уважат празнуващите с традиционния коледарски обичай.

За доброто настроение на пенсионерските клубове се погрижиха деца от Вокално студио "Слънчево студио" с вокален педагог д-р Наталия Константинова, както и възпитанички на Вокално студио за поп и джаз "Вили Икономов". Младите таланти изпълниха любими български естрадни песни.

"Всеки досег с вас ми дава много енергия и оставя приятни спомени", каза кметът Пенчо Милков.

Той пожела на възрастните хора здраве и повече хубави поводи, които да ги събират.

Пенсионерските клубове отбелязват светлите празници всяка година. Девизът им е "Приемственост между поколенията" и винаги включват и деца в честванията, за да предадат своите знания за българските традиции и обичаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари