Коледният дух завладява Русе!

1
Четири обемни ледени фигури ще бъдат подредени в традиционния коледен кът пред Общината
Четири обемни ледени фигури ще бъдат подредени в традиционния коледен кът пред Общината

Четири обемни ледени фигури ще са новите попълнения, които ще бъдат подредени в традиционния коледен кът пред Община Русе.

Сред тях са Снежанка и голям трон, подходящ за сядане, които ще се присъединят към Дядо Коледа и неговите елени. 70 нови светещи елемента под формата на звезди, лъчове и др. ще обогатят и обновят украсата в кварталите на града, като поетапно ще се започне с главните улици, водещи към кв. „Дружба“ и кв. „Чародейка“. С възстановени 37 на брой елемента пък е увеличена украсата по основните булеварди, прилежащи на кварталите „Възраждане“ и „Здравец“, пише 24 часа.

Ансамбълът на пл. „Батенберг“ също е обогатен с нова четириметрова светеща коледна елха, а в центъра на града отново ще грейнат общо три дървета – 13-метровата елха до коледния кът; естествената 13-метрова елха пред Доходното здание и 6-метрова изкуствена елха на площад „Хан Кубрат“.

Светещи стрингове ще красят 4 бр. дървета на пл. „Свобода“, 2 бр. дървета и беседката на пл. „Батенберг“. Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град наброява 406, а за Коледния базар, организиран от Община Русе, ще бъдат монтирани 27 броя павилиона на пл. „Свобода“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари