Запалиха светлините на коледната елха в Русе

2

Кметът на Русе Пламен Стоилов "запали" тази вечер светлините на 13-метровата елха в центъра на града, която бе озарена от фойерверки.

В празничната програма се включиха детски музикални и танцови състави и мажоретки, както и певиците Пресияна и Мирела Димитрови. Публиката можеше да види и огнено шоу.

Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление, с диаметър шест метра в основата, а звездата на върха на конструкцията е с размери 1,5 метра. Край елхата е изграден и коледен кът с Дядо Коледа с шейна и с две еленчета, Снежанка, джудже, снежен човек и огромен трон. Поставена е и голяма специална пощенска кутия на Добрия старец, в която децата могат да пуснат своите писма с желания.

Запалването на светлините на елхата бе планирано за 1 декември. Заради лошото време празничната програма бе отложена за тази вечер. Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал в Русе. Сред акцентите в програмата му е четвъртото издание на "Русе Айс Фест", в което 10 скулптори от шест държави ще ваят ледени фигури.

В централната част на града има още три украсени елхи - 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание, шестметрово изкуствено коледно дърво на площад "Хан Кубрат" и четириметрова елха на площад "Батенберг". На площад "Свобода" е изграден и коледен базар, а повече от 400 са светещите коледни елемента, които красят улиците на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари