Коледари наричаха за здраве и берекет в Ценово

5

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово, облечени в народни носии, пресъздадоха обичая коледуване

По стародавна традиция момчетата наричаха за здраве и берекет през настъпващата 2023 година. Обичаят беше възстановен след няколко годишно прекъсване заради въведените противоепидемични ковид мерки. Малките коледари посетиха и кабинета на кмета на общината д-р Петър Петров. Те изричаха благословите за здраве и берекет със силно потропване на гегите си, закичени с венчета от чемшир. Спазвайки традицията, д-р Петров връчи на коледарчетата торбички с лакомства и сувенири.

Коледарската група огласи с наричанията си и заседателната зала на Общинския съвет в Ценово, където местните парламентаристи се бяха събрали за заседание на постоянните комисии. Председателят на Общинския съвет Георги Георгиев изненада момчетата с лакомства. В навечерието на рождественските празници общинските съветници получиха ръчно изработени картички и играчки.

Дядо Коледа дойде с пълен чувал с подаръци в ДГ „Щастливо детство“ в Долна Студена. Децата ги били заслужили, защото през цялата година били послушни, добри и ученолюбиви. Преди да разтвори торбата с празнично опакованите кутии добрият старец изслуша стихчета и песнички, посветени на Коледа. Малките палавници по стара традиция сурвакаха добрия Дядо Коледа с пожеланията догодина отново да бъде гост в детската градина, а подаръците да бъдат много повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари