Коледа в пандемия: Как в Европа ще посрещнат празниците

0
Ограничителните мерки се запазват, а шведските гимназии минават на дистанционно обучение
Ограничителните мерки се запазват, а шведските гимназии минават на дистанционно обучение

Шведските гимназии минават на дистанционно обучение за месец заради ръст на смъртните случаи в страната, свързани с коронавируса.

Италия затяга мерките за празниците. От 20 декември до 6 януари се забранява движението между регионите, предава БНТ

Благословия от небето. В италианското градче Риети традиционната процесия в чест на Света Барбара беше заменена с "полет на святата статуя" над града с хеликоптер.

Със смесени емоции италианците приемат решението на правителството да забрани пътуването между различните региони по празниците.

Затварят най-малкото селище във Венето със 124 жители, а се позволява на 3 милиона души от град, колкото цял район, да се движат свободно, смята Лука Зая, губернатор Венето.

Не трябва да се изкушаваме да разхлабваме мерките. По празниците трябва да проявим най-голяма отговорност, заяви Франческо Бочия, министър по регионалните въпроси.

Църквите няма да дочакат Рождество Христово. На Бъдни вечер литургиите трябва да приключат до 20:30 часа, за да могат хората да се приберат по домовете си преди вечерния час, който започва от 22 ч.

За празниците в Испания не могат да се събират повече от 10 души. Властите смекчиха ограниченията. Досега събиранията бяха позволени само до 6 души. Разхлабване на мерките ще има и за 24-ти и 31-ви. Тогава вечерният час започва да действа по-късно.

Статистиката ще определи как французите ще посрещнат празниците. Страната е затворена до 15 декември. Ако дотогава броят на заразените за ден слезе под 5000, строгите мерки ще отпаднат. Ще остане обаче, да действа вечерният час. Той няма да е в сила единствено за 24 и 31 декември.

Засега не е ясно колко души ще могат да празнуват заедно в коледния ден, но е сигурно, че събиранията трябва да са приключили до 21 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари