Коледа в кутия за обувки

0
Всеки, който желае да зарадва дете за Коледа, може да го направи до 15 декември 2019 г.
Всеки, който желае да зарадва дете за Коледа, може да го направи до 15 декември 2019 г.

„Коледа в кутия за обувки“ е най-новата инициатива на сдружение „TOGETHER FOR“ за деца в неравностойно положение.

Сдружение „TOGETHER FOR“ стартира инициативата „Коледа в кутия за обувки“, за да зарадва деца в неравностойно положение за коледно-новогодишните празници. Кампанията е част от вече популярна инициатива по света, а от „TOGETHER FOR“ решават да поемат предизвикателството да я осъществят в България в полза на деца от центрове за специална образователна подкрепа, деца от социално слаби семейства и сираци, на възраст от 1,5 до 18 години. 

Всеки, който желае да зарадва дете за Коледа, може да го направи до 15 декември 2019 г., като следва няколко много лесни стъпки:

Изберете от сърце играчки, дрешки, лакомства и др. по своя преценка и ги поставете в кутия за обувки. Опаковайте кутията с подаръците с красива хартия, надпишете картичка, писмо или лист с празнично послание, може да поставите и Ваша снимка и задължително посочете възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът. Занесете кутията в един от предварително организираните пунктове на кампанията, публикувани на Facebook страницата на „TOGETHER FOR“ 

За да стигнат подаръците навреме, от „TOGETHER FOR“ са привлекли доброволци, чийто брой непрекъснато се увеличава и вече ентусиастите да пренасят коледния дух и настроение са около 80.  „Изключително радостни сме, че популярността на кампанията нараства с всеки изминат ден и все повече кутии с подаръци се получават от деца от детски градини и ученици от училища. Инициативата получи подкрепата и на няколко общини в страната. Благодарим на всички участници – дарители, партньори, пунктове за събиране на подаръци и доброволци, с които реализираме заедно тази добра кауза“, сподели Ралица Харизанова - координатор „Образователни проекти“ в „TOGETHER FOR“.

Част от празничната инициатива ще бъде и Работилницата за опаковане на подаръци, която ще се проведе на 7 декември 2019 г. в Народно читалище „Елин Пелин“, ж.к. Мусагеница в гр. София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари