Коледа посред лято

1
С почти летни температури посрещнаха Коледа няколко града в нашата страна
С почти летни температури посрещнаха Коледа няколко града в нашата страна Снимка: Facebook / Забелязано в Русе

С почти летни температури посрещнаха Коледа няколко града в нашата страна

Вчера в 15:30 часа термометрите в Монтана са показали 22,5 градуса, което е рекорд за града на Рождество Христово, съобщиха от Хидрометеорологична обсерватория - Монтана.

В Хасково вчера е паднал 65-годишен температурен рекорд. Там бяха измерени 22,2 градуса по Целзий, което е и най-високата стойност за декември, регистрирана някога, съобщиха дежурните от хидрометеорологичната обсерватория.

Метеоролозите съобщават, че необичайно високите температури за сезона ще продължат днес и утре.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще останат високи и максималните ще бъдат предимно между 14° и 19°, в Пловдив - около 17°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, малко по-ниски на места в котловините, където ще е почти тихо.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса. В четвъртък ще преобладава слънчево време, но сутринта на места в равнинната част от страната ще има мъгли или ниска облачност. В петък облачността ще е променлива, често значителна, без валежи.

Плавно понижаване на температурите ще започне от неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари